Öne Çıkanlar fenerbahçe ahmet davutoğlu İstanbul rusya çatışma

IŞİD nasıl Toyota'lara sahip oldu? ABD'nin parmağı var mıydı?

Terör örgütü IŞİD’in yüzlerce Toyota marka aracı nasıl ele geçirdiği tartışma konusu olmuştu. O gizemin perdesinin aralandığı ileri sürüldü. İddiaya göre araçları İngiltere ve ABD gönderdi.

Sputnik’te yer alan habere göre ABD Dışişleri Bakanlığı ve İngiltere hükümeti, Toyota marka araçları iki yıl boyunca Suriye’deki muhaliflere gönderdi. Ancak araçlar bir şekilde IŞİD militanlarının eline geçti.

TOYOTA: HABERİMİZ YOK

ABD Hazine Bakanlığı IŞİD’in elindeki Toyota araçlarla ilgili olarak firmaya soru sormuştu. Firma ise “araçların nasıl terör örgütünün eline geçtiğini bilmiyoruz” açıklamasını yapmıştı. Hatta araçların teröristlerle ilişkili olduğu şüphelenilen kişilere satılmadığı belirtilmişti.

TOYOTA ÜZERİNDEN ABD VE RUSYA SAVAŞI

Peki Suriye’ye araçları gönderen ABD ise neden şirkete bilmiyormuş gibi araçların hesabını Toyota firmasına soruyor? İddilara göre Washington yönetimi kafalardaki soru işaretlerini kendinden uzaklaştırmak için bu soruyu Toyota şirketine yöneltti. Ancak haberin Rus kaynaklardan sızması da manidar. “Ruslar ABD’yi örnek göstererek Suriye’deki varlığını meşrulaştırmak mı istiyor” sorusu da kafaları kurcalayan ikinci bir şüphe.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.