Öne Çıkanlar ışid terörist gözaltı terör fenerbahçe

IŞİD Paris saldırganlarının yüzünü gösterdi!

Videoda saldırıdan sorumlu olduğu iddia eidlen 9 kişi, “Bunlar inlerinden çıkıp bütün bir ülkeyi -Fransa'yı- dizlerinin üstüne çöktüren dokuz hilafet aslanının son mesajları” ifadesiyle tanıtılıyor.

Ebu Ömer el Belçiki adını kullanan Fas kökenli Belçikalı Abdelhamid Abaaoud, “Müslümanları bombalamak için Hunter [Avcı] savaş uçaklarını yolladınız. Şimdi de İslam Devleti kâfirlerin kanına susamış avcıları size yolluyor. Avcılarımız sizi katletmekte tereddüt etmeyecektir” diyor.

İÇLERİNDE FRANSIZ DA VAR



Videodaki 9 kişinin üçünün Fransız, dördünün Belçikalı, ikisinin Iraklı olduğu belirtiliyor.

CAMERON'UN İFADELERİ YER ALIYOR




Videoda İngiltere Başbakanı David Cameron'un Paris saldırısı sonrası dayanışma mesajı verdiği görüntü kullanılıyor. “Kim kâfirlerin safında yer alırsa, kılıçlarımızın hedefi olur” ifadesiyle başta İngiltere olmak üzere ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyona katılan ülkeler tehdit ediliyor.

KAFA KESME GÖRÜNTÜLERİ VAR



Videoda, örgütün rehin aldığı insanlarının kafalarının kesildiği görüntüler de yer aldı. Grubun sosyal medya hesaplarını takip eden uzmanlardan Laith Alkhouri, videonun bütün özellikleriyle IŞİD'in videolarına benzediğini söyledi.

HOLLANDE AÇIKLAMA YAPTI



Hindistan ziyareti sırasında videoyla ilgili açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, “Hiçbir şey, hiçbir tehdit bizi teröre karşı savaştan caydıramaz” dedi.

NE OLMUŞTU?




13 Kasım 2015'te, üçe ayrılan 9 saldırgan, bir stadyuma, kafelere ve bir konser salonuna saldırmıştı. Saldırılarda 130 kişi ölmüştü. Daha sonra saldırganlardan 9'unun öldüğü, ancak saldırganların sayısının daha fazla olabileceği açıklanmıştı. Belçikalı yetkililer, olayla ilgili 10 kişiye resmi suçlama yöneltti. 4 şüpheli ise hâlâ aranıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.