Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

İskoçya'da bağımsızlık için referandum yapılacak
İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararından sonra İskoçya'da da referandum sesleri yükselmeye başlamış, Birleşik Krallıktan ayrılma taraftarları harekete geçmişti.

BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU
İskoçya Başbakanı Sturgeon, ülkede bağımsızlığın oylanacağı yeni bir referandum için düğmeye basıldığını resmen açıkladı. Sturgeon, "İkinci bir referandum konusunun masaya yatırılması gerektiği, malumun ilamıdır ve artık masaya yatırılmış durumdadır" açıklamasını yaptı. 

"YERİMİZİ KORUMAYI HEDEFLİYORUM"
Sturgeon ayrıca şu ifadeleri kullandı; "Bugün şunu kesin bir netlikle belirtmek isterim ki İskoçya halkının tercih ettiği yönde atılabilecek tüm adımları atmayı ve tüm seçenekleri incelemeyi amaçlıyorum; yani bir diğer deyişle AB'deki ve ortak pazardaki yerimizi korumayı hedefliyorum" 

İSKOÇYA AB'DE KALMAK İSTEMİŞTİ
İskoçya’daki seçmenler AB referandumunda yüzde 62 oranıyla AB'de kalınması yönünde oy kullanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.