Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

İsrail askerleri 2 ayda 100 Filistinliyi öldürdü

FİLİSTİN Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, dün Kudüs'ün kuzeybatısındaki Katana beldesinde çıkan çatışmalarda İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu başından vurulan Yahya Yesri Taha (21) isimli Filistinli gencin hayatını kaybetmesiyle ölü sayısının 100'e ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, öldürülen Filistinlilerin 22'sinin çocuk (kız ve erkek), 4'ünün ise kadın olduğu kaydedildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Usame en-Neccar yaptığı açıklamada, "Ekim ayının başından bu yana İsrail güçleri tarafından plastik ve gerçek mermiyle vurulan 3 bin 500 Filistinlinin yaralandığını" söylemişti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı ise aynı dönemde gerçekleşen saldırılarda 20 İsraillinin hayatını kaybettiğini, 189'unun yaralandığını açıkladı. Filistinliler tarafından 106 saldırı gerçekleştirildiği öne sürülen açıklamada, bunların 10'unun silahlı saldırı, 12'sinin arabayla çarpma, 74'ünün ise bıçaklama şeklinde olduğu savunuldu.

BATI ŞERİA'DA BİR FİLİSTİNLİ VURULDU

Öte yandan İsrail işgali altındaki Batı Şeria'nın Nablus şehri yakınlarındaki bir askeri kontrol noktasında, "sınır polislerini bıçaklama girişiminde bulunduğu" iddia edilen bir Filistinin vurulduğu bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Zatara'da (askeri kontrol noktası) aracından inen bir Filistinli sınır polislerini bıçaklama girişiminde bulundu. Saldırgan vuruldu" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlinin sağlık durumuna ilişkin bir bilgi verilmedi.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle bölgede gerginlik tırmanmış durumda. Neredeyse hergün "İsraillilere bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla Filistinliler vurularak yaralanıyor yada öldürülüyor.

Doğu Kudüs ile Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki tüm Yahudi yerleşim yerleri yasa dışı kabul ediliyor. Gazze Şeridi ise 2006'dan bu yana İsrail tarafından abluka altında tutuluyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.