Öne Çıkanlar esed chp komplohaber devlet bahçeli Almanya

İsrail casusu Pollard 30 yıl sonra salıverildi! Flaş gelişme

İsrail ajanı 30 yıl sonra serbest bırakıldı! İsrail adına casusluk yapmak suçundan 1987 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırılan eski Amerikalı donanma istihbarat subayı Jonathan Pollard bugün salıverildi. İsraillilerin büyük bir bölümü Pollard'ı kahraman olarak görüyor.


61 yaşındaki Pollard, 1985'te gizli belgeleri satarken yakalanmış, iki yıl sonra da hüküm giymişti.  

İsrail'de birçok kişi tarafından kahraman olarak görülen Pollard'ın tutuklanması son 30 yıldır İsrail ile ABD arasındaki en tartışmalı konulardan biriydi. 

İsrail, Pollard'ın serbest bırakılması için ABD hükümeti nezdinde girişimlerde bulunmuştu.

Kuzey Carolina'daki bir hapishanede tutulan Pollard, tahliye şartları uyarınca en az beş yıl süreyle ABD'den ayrılamayacak. Pollard bu süre içinde ancak ABD Başkanı'nın izniyle ülke dışına çıkabilecek.

Pollard, İsrail'e ikinci karısının yanına gitmek istediğini söylüyor.

İSRAİL VATANDAŞLIĞI



ABD'nin geçen yıl, İsrail'in Filistinlilere vereceği bazı tavizler karşılığında Pollard'ı serbest bırakmayı düşündüğü yolunda haberler çıkmıştı.

Avukatları, bu yılın başlarında Pollard'a New York civarında iş ve ev bulduklarını açıklamışlardı.

Pollard gözaltına alındığında gizli belgeleri, “ABD bu ülkeyle istihbarat paylaşmadığı için” İsrail'e, verdiğini söylemişti.

Bununla birlikte, bazı istihbarat yetkilileri Pollard'ın başka ülkelere de istihbarat sağladığını açıklamışlardı.

İsrailli yetkililer önce Pollard'ın kendilerine casusluk yaptığını reddetti. Ancak 1996'da İsrail Pollard'ı vatandaş yaptı. İki yıl sonra da İsrailli yetkililer Pollard'ın İsrail'e casusluk yaptığını kabul etti.

BBC Türkçe

Anahtar Kelimeler:
Israil AjanıPollard
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.