Öne Çıkanlar türkiye ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye IŞİD saldırı

İsrail ezanı yasaklıyor!
İsrail'de 'ezan yasağı' olarak bilinen yasa tasarısını görüşen İsrail meclisindeki yasama komisyonu dün akşam tasarıyı onaylayarak meclise sevk etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün yaptığı yazılı açıklamada, "gürültü yaparak insanları rahatsız ettiği" iddiasıyla ezanın yasaklanmasını öngören yasayı desteklediğini belirtti.

ARAP MİLLETVEKİLLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Hamas ve Knesset'teki Arap milletvekilleri İsrail'de "gürültü kirliliğine neden olduğu"iddiasıyla camilerden hoparlörle ezan okunmasının yasaklanmasını öngören yasa tasarısına tepki gösterdi.

Açıklamada, "Ezanın yasaklanması Müslümanların dini duygularını provoke etmenin yanı sıra ibadetlere ve dini sembollere yönelik kabul edilemez bir müdahaledir."ifadelerine yer verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.