Öne Çıkanlar güncel haberler otel tanıtım filminin faydaları Recep Ercan Keskin Maske program indir spotlight filmi

İsrail kuklası Yahudi Cumhurbaşkanı Miloş: "Türkiye AB'ye alınmasın!"
Avrupa'da liderler düzeyindeki Türkiye ve İslam karşıtı karşıtı söylemlere Çek Cumhurbaşkanı Miloş Zeman da katıldı. Türkiye'ye mülteciler için yardım edilmesine karşı çıkan Zeman, skandal ifadeler kullandı.

Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Miloş Zeman, Türkiye'nin AB'ye alınmasına ve mülteciler için para yardımı yapılmasına karşı çıkarken Türkiye ve İslam karşıtlığını dışa vurdu.

Ülkesinin kuzeyinde seçmenlerle görüşen Zeman, "Türkiye, AB'ye üye yapılmamalı" dedi.


"Türkiye sığınmacılara bakacak güçte çünkü Müslüman"

AB'nin Türkiye'ye 3 milyar euro yardım yapmasını eleştiren Zeman, "Türkiye, bu sığınmacılara bakacak güçte, çünkü bu insanlar onlarla aynı dinden" dedi. Türkiye ile ilişkilerin dikkatli bir şekilde inşa edilmesi gerektiğini savunan Çek Cumhuriyeti Devlet Başkanı, "Bu ifadelerimden dolayı Türk Büyükelçisi'nin Prag Kalesi'ne protesto notu göndermesini bekliyorum" diye konuştu.

Tepki çekiyor

Zeman, göçmen karşıtı ve yabancı düşmanı söylemleri nedeniyle geçtiğimiz aylarda bir sanat grubu tarafından cumhurbaşkanlığı sarayının çatısına "kırmızı don" asılarak protesto edilmişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.