Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

"İsrail savaşa hazırlanıyor"

İsrail basınında yer alan haberlere göre, İsrail İstihbarat Servisi MOSSAD'ın eski Şefi Meir Dagan'ın adını taşıyan askeri tatbikatın Lübnan sınırında yapılacağı belirtildi.

ONBİNLERCE ASKER KATILACAK

On binlerce İsrail askerinin katılacağı Meir Dagan tatbikatının hedefinde Lübnan olduğu tahmin ediliyor... 

HEDEF LÜBNAN

İsrail'de yayın yapan Yedioth Ahronot gazetesi, "adı açıklanmayan bir kaynağa" dayandırdığı haberde Tatbikatın amacının Güney Lübnan'da Hizbullah'a karşı büyük bir saldırının hazırlığı" olduğunu duyurdu.

Tatbikatın ikinci amacının ise Hizbullah militanlarının İsrail sınırından geçişlerini engellemek olduğu belirtildi.

ONLARCA SALDIRI DÜZENLEDİLER

İsrail'in eski Hava Kuvvetleri Komutanı Amir Eshel yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti; "İsrail, Suriye içinde son 5 yıl içinde Hizbullah'a ve diğer cephelerdeki gruplara silah taşıyan konvoylara onlarca saldırı düzenledi." 

İsrail Hava Kuvvetlerinin Lübnan Hizbullah'ına silah taşıyan konvoyları defalarca vurduğu bilinen bir gerçek... Ayrıca Suriye İç Savaşı'nın patlak vermesinden sonra Golan Tepeleri'nden ülkesine roket fırlatıldığını iddia eden İsrail, Hizbullah güçlerine nokta atışlı saldırılar düzenliyor...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.