Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir California diyarbakır haber botu

İsrail şokta! Netanyahu hakkında soruşturma açılıyor

Sputnik'in Yerel İsrail kanalı Kanal 10'dan aktardığı aktardığına göre, Başsavcı Mandelblit polise de Netanyahu'yu sorgulama yetkisi verdi. Netanyahu'nun sorgulanacağı tarihinse ilerleyen günlerde belirleneceği kaydedildi.

Haberde ayrıca, Mandelblit incelediği iki dosyadan daha ciddi olanının henüz kamuoyu tarafından bilinmediği belirtildi. Öte yandan bir İsrail Adalet Bakanlığı sözcüsü, ‘konuyla ilgili kontrollerin halen devam ettiği ve bunun iddia edilenlerin teyidi veya reddi anlamına gelmediğini' ifade etti. Reuters ise İsrail Başbakanlığı'na haber hakkında yönettikleri sorulara yanıt alamadıklarını aktardı.

NE OLMUŞTU?

Netanyahu'nun adı Almanya'dan alınan denizaltılarla ilgili bir yolsuzluk iddialarına karışmış, ancak Netanyahu ‘bu konunda muhtemel bir çıkar çatışması olduğunu' söyleyerek haberleri yalanlamıştı. İsrail medyası ise satışta aracılık yapan İsrailli işadamı Miki Gabor'un, kendisini temsil etmesi için tuttuğu avukatın, Netanyahu'nun özel avukatı David Shimron olduğunu ortaya çıkarmıştı. Shimron, çıkar çatışması doğmaması için denizaltı alım konusunu Netanyahu ile hiç konuşmadığını söylemişti. İsrail, 1.5 milyar dolara Almanya'nın ThyssenKrupp Marine Systems şirketinden üç yeni denizaltı için sipariş vermişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.