Öne Çıkanlar fenerbahçe ahmet davutoğlu İstanbul rusya çatışma

İsrail'in Londra Büyükelçiliğinde görevli Shai Masot'un gizli kamera ile çekilen görüntüleri gündeme bomba gibi düştü. 

Bir restoranda çekilen görüntülerde Shai Masot, İngiliz parlamenterlerin itibarsızlaştırma planını anlattı. 

Masot’un özellikle Filistin yanlısı görüşleriyle bilinen İngiltere Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve ABD'den sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan’ı hedef aldığı görüldü.

Masot, bazı İngiliz parlamenterleri "düşürmekten" söz ediyor. İngiliz basınına bugün yansıyan video kaydı, “diplomatik protokolün sıra dışı bir ihlali” olarak nitelendirildi.

BÜYÜKELÇİ ÖZÜR DİLEDİ



İsrail’in Londra Büyükelçisi Mark Regev’in, ekim ayında kaydedildiği belirtilen görüntülerde adı geçen görevlinin Bakan Duncan’dan bizzat özür dilediği açıklandı. 

Masot’un sözlerinin “kabul edilemez” olduğu belirtildi. Masot'un elçilikteki görevine son verileceği Büyükelçilikten yapılan açıklamayla duyuruldu.

"DUNCAN SORUN YARATIYOR"

Görüntüleri Al Jazeera muhabiri gizlice kaydetti. Görüntülerde Masot ile Maria Strizzolo adlı bir İngiliz kadın bürokrat, bir restoranda sohbet ediyor. Muhabirin de kendisini "İsrail İşçi Partili Dostları" adlı lobi grubunun bir üyesi olarak tanıtarak aynı masaya oturduğu anlaşılıyor. 

İsrailli diplomat Masot "Düşürmek üzere sana bazı milletvekillerinin adlarını verebilir miyim?" diye sorması üzerine Strizzolo, kimleri kastettiğini soruyor. Masot, Bakan Duncan’ın adını verince, Strizzolo "Hala onun peşinde misin?" cevabını veriyor. Masot, Duncan’ın kendileri için sorun yaratmaya devam ettiğini belirttikten sonra Strizzolo, "Bu konuyu hallettiğimizi sanıyordum, biliyorsun, onu bir parça etkisizleştirdik, değil mi?" diyor ancak Masot olumsuz yanıt veriyor.

"BUDALA JOHNSON"

Masot görüntülerde İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson’dan da "budala" diye söz ediyor. Strizzolo’nun Johnson’ın İsrail konusunda "sağlam bir duruşu" olduğunu belirtmesi üzerine de Masot buna katıldığını ifade ediyor.

İsrailli diplomatın itibarsızlaştırılmasını teklif ettiği bir diğer isim de Avam Kamarasının Dışişleri Komisyonu Başkanı Crispin Blunt...

İNGİLTERE: KONU KAPANDI



İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada "Bu yorumlar ne büyükelçiliğin ne de İsrail devletinin görüşlerini yansıtıyor. İngiltere İsrail ile güçlü bir ilişkiye sahip ve biz bu konuyu kapanmış sayıyoruz." denildi. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.