Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş cizrede yangın rus tırları iki ülke planı ne

İşte Fransa'daki saldırıların tüm ayrıntıları! Saldırıları IŞİD mi üstlendi?
Fransa’nın 11 Eylül’ü olarak adlandırılan olaylarda 7 saldırı yaşandı. Şimdiye kadar en az 120 kişi öldü. Ancak CNN International’ın geçtiği bilgilere göre bu rakam 153. Peki 7 ayrı kanlı saldırı hangi noktalarda yapıldı ve nasıl gerçekleştirildi? Terör olaylarını IŞİD mi üstlendi? İşte saldırılarla ilgili flaş ayrıntılar..

1.) Silahlı saldırılar şehir merkezinde gerçekleşti. Fransa Almanya
 maçının oynandığı, şehrin banliyölerindeki Stade de France yakınlarında da patlamalar oldu. Maçın ardından ortalık karıştı. Polis taraftarlardan statta kalmalarını istedi, stadda büyük panik yaşandı.

2) Maskeli ve silahlı saldırganlar Paris’in 10. ve 11. bölgelerinde restoranların önünde yemek yiyen insanlara ateş açtı.


3) 
Paris’in Bataclan konser salonuna ateş açıldı! Açılan ateşin ardından 100’den fazla müziksever rehin alındı. Polis salona baskın düzenleyip rehineleri kurtardı. Tüm saldırılarda en çok ölüm bu konser salonunda gerçekleşti.

4) CNN’in verdiği bilgilere göre ölü sayısı 153.. Ölen saldırgan sayısı ise 8. Bunlardan 7’si üzerlerindeki bombayı patlattırken öldü.



5) Fransa sınır kapılarında tekrar pasaport kontrolüne başladı, OHAL ilan etti. Cumhurbaşkanı François Hollande Türkiye’de yarın başlayacak G-20 zirvesi için gerçekleştireceği ziyareti iptal etti.



SALDIRIYI KİM YAPTI?


Fransa’da şok etkisi yaratan saldırılarından IŞİD sorumlu tutulsa da henüz üstlenen olmadı. Bazı IŞİD kaynaklarının saldırıyı destekledikleri bilgisi geldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.