Öne Çıkanlar rusya Aykurt Nuhoğlu fenerbahçe astana stoilov Bayern Münih ahmet davutoğlu

İşte Suriye'de yapılan tüyler ürperten işkence görüntüleri!

İnsan Hakları İzleme Örgütü yeni bir rapor hazırladı. Suriye'deki Esad rejimini ele alan rapor, insanların nasıl katledildiğini ortaya koyuyor. Alman Bild gazetesine konuşan tanıklar, IŞİD'in Esad rejiminin yanında 'daha insani' davrandığını iddia etti.

53 bin fotoğraf incelendi

Askeri fotoğrafçı 'Sezar'ın 53 bin fotoğrafını inceleyen yetkililer, Esad'ın toplu katliam gerçekleştirdiğini kabul etti. Fotoğrafların yanında bir de tutukluların akrabalarıyla röportaj yapan yetkililer, Esad rejiminin insan dışı işleyişini kanıtladı.

117 bin mahkum kayıp

Esad muhaliflere özel hapishaneler inşa ettidi. Suriye'de bulunan hapishanelerde çoğunlukla siyasiler, muhalifler ve doktorlar yatıyor. Sırf bu kitle için inşa edilen hapishanelerin sayısı çok fazla. Sadece Suriye'nin başkenti Şam'da 200 den fazla bu tarz hapishane bulunuyor. Rapora göre, 2011 yılından bu yana 117 bin kişi bu hapishanelere sevk edildi. 1980'li yıllardan bu yana ise toplam iki milyon kişi hapishanelerde kayboldu.


Bir doktor yaşadıklarını anlattı

Suriye'den kaçmayı başaran ve şuan Almanya'nın başkenti Berlin'de yaşayan bir doktor ise Esad rejimini anlattı. Esad'ın bombalarından yaralanan kişileri de tedavi ettiği için o özel inşa edilen hapishaneye atılan doktor "Yerin altında yüzlerce metrede özel koğuşlar var. Binlerce kişiye her gün işkence ediliyor ve bunun sonucunda ölüyorlar. Ben de her gün işkence gördüm. Koğuşlar o kadar doluydu ki, sandalye kavgası yapılıyordu. Herkes beşer dakika koltuklara oturabilmek için can atıyordu” diye konuştu.

Tecavüzleri izletip AIDS şırıngası kullanıyorlar

İnsan Hakları Örgütü yetkililerine konuşan bir diğer doktor ise dokuz ay boyunca hapishanede yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

Dokuz ay boyunca o hapishanede yattım. Bize canlı olarak kadınların askerler tarafından nasıl tecavüz edildikleri gösteriliyordu. Kadınlar ise kocalarının nasıl işkence gördüklerini saniye saniye izlemek mecburiyetindeydi. Bir gün Esad'ın askerleri mahkumlara AIDS hastası birisinin kanını enjekte ettiğine şahit oldum. Bu hapishaneye düşen oradan bir daha çıkamıyor. Bu şekilde binlerce aile yakınlarından haber alamıyor. Ancak öldükleri zaman ölüm haberlerini alabiliyorlar.



İnsanlığa karşı işlenen büyük bir suç

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün değerlendirip incelediği bu belgeler sonucunda Esad'ın ınsanlığa karşı büyük bir suç işlediği resmi olarak kanıtlandı. Nadim Houry açıklamasında “Değerlendirilen belgelerin sonucunda Suriye'de katliamın gerçekleştirildiğine kesin gözüyle bakıyoruz. İnsanlığa karşı işlenen en büyük suç bu” diye ifade etti.

Katliamın belgeleri aileleri kahretti

14 yaşındaki Ahmad al-Musulmani annesinin cenazesinden önce tutuklandı. Ailesi Musulmani'den o günden sonra haber alamadı. Ta ki, İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün bu fotoğrafı yayınlayana kadar.



25 yaşındaki Rehab al-Allawi Esad rejimine karşı düzenlenen bir yürüyüşte tutuklandı. Ailesinden 16 bin euro fidye aldıktan sonra öldürülen genç kızın ailesi örgütün paylaştığı bu fotoğrafla kızlarının askerler tarafından öldürüldüğünü öğrendi.



Tutuklanmadan önce marangozluk yapan 39 yaşındaki Khalid Hadla çocukları ve eşinin gözü önünde tutuklandı. Muhalif görüşe sahip olduğu bilinen Hadla'dan ailesi senelerce haber alamadı. Hadla ile beraber tutuklanan diğer kardeşlerinden hala bir haber yok.



Bunlar gibi onbinlerce fotoğrafı inceleyen ve değerlendiren İnsan Hakları İzleme Örgütü Esad'ın senelerdir gizlemek istediği suçları bu şekilde deşifre edebildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
turan 7 yıl önce

bu işleri kendi halkına yapan biri içn ne düşünürsünüz