Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

İsviçre’deki referandum sonuçları

İsviçre’de yabancı karşıtı ve aşırı sağcı politikalar yürüten İsviçre Halk Partisi SVP’nin ülkede yaşayan yabancıların herhangi bir suç işlemeleri halinde sınır dışı edilip edilmemesinin oylandığı referandumda yüzde 59 oranında ’Hayır’ oyu çıktı.

İsviçre’de SVP dışında hiçbir siyasi parti ve sivil toplum kuruluşunun destek vermediği teklif, hem Avrupa Birliği hem de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından eleştirilmiş, referandumdan ’Evet’ çıkması halinde İsviçre’nin taraf olduğu uluslararası hukuk anlaşmaları çerçevesinde zor günler yaşayacağına işaret edilmişti.

KATILIM ORANI YÜZDE 60

Yabancı pasaport sahibi 2 milyona yakın kişinin yasal olarak ikamet ettiği İsviçre’de sadece İsviçre vatandaşlarının oy kullandığı referandum yüzde 60’lık katılımla gerçekleşti.

'EVET' ÇIKSAYDI

Referandumdan 'Evet' çıksaydı; 10 yıl içinde arabayla hız limitini aşmak ya da polis memuruyla tartışmak gibi iki hafif suç işleyenler temyiz hakkı olmadan sınır dışı edilebilecekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.