Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

İtalya başbakanı istifa edeceğini açıkladı

Çift meclisli yasama sisteminin geçerli olduğu ülkede, parlamentonun üst kanadı Cumhuriyet Senatosunun yasama yetkilerini ciddi ölçüde törpüleyerek yasama sürecini hızlandırmayı hedefleyen anayasa değişikliğine ilişkin dün yapılan referandumun ardından Başbakan Renzi, başbakanlık sarayı Chigi’de bir basın açıklaması yaptı.

"BU NET BİR YENİLGİDİR"

Halk oylamasında “Hayır” oylarının resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 60 civarında olduğuna atıfta bulunan Renzi, “Hayır cephesi kazandı. İtalyan halkı, açık ve net şekilde konuştu. Bu net bir yenilgidir. Bu yenilgi benim. Sorumluluğu üstleniyorum” dedi.

CUMHURBAŞKANI'NA İSTİFASINI SUNACAK

Kendisi ve hükümetinin sunduğu anayasa değişikliğini halka kabul ettiremeyen Renzi, “Yarın öğleden sonra bakanlar kurulunu toplayacağım ardından Cumhurbaşkanı’na çıkacağım ve istifalarımızı sunacağım” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.