Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

İtalyan Bülent Ersoy hayatını kaybetti!
Ülkesinde “Sirklerin Kraliçesi” olarak anılan Sinti kökenli Moira Orfei, dün sabah 84 yaşında Brescia kentinde hayata veda etti.

Orfei, babası Riccardo Orfei’nin 1965 yılında tohumlarını attığı dünyaca ünlü Moira Orfei Sirki’nin sahibiydi. Eşi Walter Nones ile birlikte 50 yılı aşkındır burayı işleten Orfei, tıpkı annesi ve akrabalarının çoğunun da olduğu gibi akrobasi, trapezcilik ve fil terbiyeciliği de dahil olmak üzere sirkte birçok görevde yer aldı. Moira Orfei, sirk dünyasının Oscar’ı kabul edilen, 1987 yılındaki Monte Carlo Uluslararası Sirk Festivali kapsamında Altın Palyaço Ödülü’nü alan ilk İtalyan sirki olmuştu.

İtalya’nın yanı sıra, İstanbul, Belgrat, Berlin, Madrid, Barselona, Sofya, Tahran, Trablus, La Valletta, Monte Carlo, Atina ve Selanik başta olmak üzere birçok dünya kentine de turneye çıkmış olan Moira Orfei Sirki, geçen sene bir soruşturmayla gündeme gelmişti. Sirk yetkilileri, Çov Çov cinsi köpekleri siyah beyaza boyayıp, panda gibi sergileyerek, onlara eziyet etmekle itham edilmişti.

SOPHIA LOREN GİBİ SİNEMA TANRIÇASI OLABİLİRDİ

Moira Orfei, sinema sektöründe de adından söz ettirmişti. İtalya’da gişe ve reyting rekorları kıran 40’ı aşkın komedi ve polisiye filminde rol alan Orfei, Vittorio Gassman, Marcello Mastroianni, Toto’, Mario Monicelli, Dino Risi ve Christian De Sica gibi ülke sinemasının önemli isimleriyle çalışma fırsatı buldu. Moira Orfei, bazı yerlerde yayımlanan biyografisinde şöyle anlatılıyor: “Eğer drama dersi alsaydı Sophia Loren gibi sinema tanrıçası olabilirdi.” Orfei, Bülent Ersoy’un tarzında giyinmesi ve onun gibi makyaj yapması bakımından Türkiye’de de bir süre önce haberlere konu olmuştu. İki sanatçının birbirinden etkilenip etkilenmediği ise bilinmiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.