Öne Çıkanlar türkiye ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye terörist

John Kerry'den Rusya'da kritik Türkiye görüşmesi!

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde, 24 Kasım'da Suriye hava sahasından Türkiye tarafına geçen Rus uçağının Türk hava kuvvetleri tarafından düşürülmesinin ardından Türkiye ile Rusya arasındaki yükselen tansiyona ilişkin soruları yanıtladı.

"TANSİYON DÜŞÜRÜLMELİ"

ABD Başkanı Barack Obama'nın uçağın düşürülmesinin ardından her iki ülkenin liderine tansiyonun düşürülmesine dair adımlar atılması çağrısında bulunduğunu hatırlatan Earnest, “Olayın meydana gelmesinden sonraki haftalarda gözle görülür bir şekilde tansiyonun yükseldiğini görmedik. Bu, bu konudaki (tansiyonun yükseltilmemesi) iyimserliği gösteriyor. Bakan Kerry'nin yarın olacağı Moskova'da, Rusya'nın Türklerle tansiyonu düşürmesine ihtiyaç olduğunu Devlet Başkanı Putin ile ele alacağından eminim” diye konuştu.

Rusya'nın, ABD'nin liderliğindeki DAEŞ'e karşı oluşturulan koalisyona dahiliyetinin bu tansiyonun düşürülmesinde iyi bir yöntem olabileceğini dile getiren Earnest, bu adımın Rusya'nın DAEŞ ile mücadele çabalarına ciddi ölçüde dahil olmasını beraberinde getireceğini kaydetti. Earnest, ancak DAEŞ ile mücadelede Rusya'nın kendilerini yeterince memnun edecek girişimde bulunmadığını vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığından daha önce yapılan açıklamada, Kerry'nin yarın, Putin ve Lavrov ile Suriye'de siyasi geçiş süreci ve terör örgütü DAEŞ'in yenilgiye uğratılması konusundaki çabalar ile Ukrayna konusu ve bununla bağlantılı Minsk Anlaşması'nın uygulanmasına olan ihtiyacı ele alacağı bildirilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.