Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Kerkük'te sokak çatışmaları yeniden başladı!
Irak'ta terör örgütü DAEŞ'ın "uyuyan hücrelerinin", önceki geceden bu yana eş zamanlı intihar saldırıları gerçekleştirdiği Kerkük şehir merkezinde sokak çatışmaları yeniden başladı. 

DAEŞ NEDEN KERKÜK'E YÖNELDİ?

Irak Türkmen Cephesi Erbil Milletvekili Aydın Maruf, "DAEŞ aniden Kerkük'e yönelmekle Musul operasyonundaki algıyı değiştirmeye çalışarak, dünyaya bir avuç militanla da bir kenti kontrol altına alabiliyorum mesajını vermek istiyor" açıklamasında bulundu.

PEŞMERGE VE HAŞDİ ŞABİ ARASINDA ÇATIŞMA ÇIKABİLİR

Kenti şu anda Barzani'ye bağlı peşmerge koruyor. Ancak aralarındaki gerilimden dolayı Barzani ve Talabani peşmergesi arasında çatışma çıkabilir. Aynı ihtimal farklı peşmerge grupları ile Şii milisler karşı karşıya geldiğinde de yaşanabileceğinden endişe ediliyor.

SALDIRILARDA 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Eş zamanlı intihar saldırılarının gerçekleştirildiği Kerkük şehir merkezinde şu ana kadar 5 kişinin hayatını kaybettiği 25'inin ise yaralandığı açıklandı.

MİLİTANLARIN ÇOĞU YABANCI UYRUKLU

Kerkük kentine sızan militanların çoğunun yabancı uyruklu olduğu da gelen bilgiler arasında

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.