Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Kerry'den İsrail'e sert tepki
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD'nin başkenti Washington'da Brookings Enstitüsü Saban Forum'un yıllık konferansında yaptığı konuşmada, Filistin-İsrail konusunu değerlendirdi.

Kerry, İsrail yönetiminin, Filistin topraklarında yeni yerleşim yerleri inşasına devam etmesinin iki ülke arasında barışın sağlanması adına bir engel olduğunu söyleyerek, "İsrail tehlikeli bir yere doğru gidiyor." diye konuştu.

"NETANYAHU'NUN SÖZLERİNE KATILMIYORUM"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Saban Forum'da yaptığı konuşmasındaki, "yerleşimci politikanın barış görüşmelerine engel olmadığı" yönündeki sözlerine tepki gösteren Kerry, şunları kaydetti:

“Netanyahu'nun yerleşimci politikanın barış görüşmelerine engel olmadığı yönündeki sözlerine katılmıyorum. Kendimizi kandırmaya gerek yok. Her şeyi görmemezlikten gelip bir etkisi olmadığını söyleyemezsin. Etkisi var. Yerleşimci politikanın, sorunun ana kaynağı olduğunu söylemek için buraya gelmedim. Fakat bunların barış için bir sorun olmadığını da söyleyemem.”

"İSRAİL BİZİM UYARILARIMIZI DUYMAZLIKTAN GELİYOR"

İsrail'in Filistin'le yaşadığı sorunun sadece bu iki ülkeyi ilgilendirmediğine dikkati çeken Kerry, İsrail-Arap ülkeleri arasındaki ilişkinin de bu çatışmadan etkilendiğini belirtti. Kerry, "İsrail, Filistin'le ilişkilerini düzeltmeden Arap dünyası ve İsrail arasında ayrı bir barış anlaşması olmayacak." diye konuştu.

Kerry, İsrail'in iki devletli çözüm arayışı ve yerleşimci politikasını aynı anda devam ettiremeyeceğini belirterek, ikisinden birini seçmesi gerektiğini söyledi.

Kerry, "İsrail bizim uyarılarımızı duymamazlıktan geliyor." ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.