Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

Kerry'nin ses kayıtları sızdırıldı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin basına sızan ses kayıtlarında,Suriye'de Beşşar Esed rejimine karşı askeri müdahalede bulunulması noktasında yönetim tarafından yeterince destek görmediğinden şikayet ettiği ortaya çıktı.

NEW YORK GAZETESİ YAYINLADI

Kerry'nin ses kayıtlarını New York Times gazetesi yayınladı. John Kerry,  Esed'e karşı askeri müdahalede bulunulması noktasında Başkan Barack Obama yönetiminden yeterince destek görmediğinden şikayet ederken, "Obama yönetimi içerisinde Suriye'de askeri güç kullanılması için sadece 3-4 kişi destek verdi, ben tartışmayı kaybettim." açıklamasında bulunduğu dikkat çetki.

YÖNETİME BASKI YAPMIŞ

Ses kayıtlarına göre Kerry Esed'e karşı askeri güç kullanılması için yönetime baskı yapmış;

"Güç kullanılması gerektiğini söyledim. Bunun için öne çıktım. Elinde bulundurduğu silahlardan dolayı Esed'in peşinden gitmemiz gerektiğini söyleyen bendim ve daha sonra ise durum farklı bir şekilde gelişti. Fakat en temelinde Kongre bunun için oy kullanılmasına dahi izin vermedi."


RUSYA HAKKINDA AÇIKLAMALAR

Kerry'nin, Rusya hakkında "Ruslar Suriye'ye davet edildi, biz edilmedik. Biz Ruslar gibi davranmıyoruz. Standartlarımız farklı. Bizim Suriye'de jetlerimizin uçmasının tek sebebi DAEŞ'e karşı verdiğimiz mücadele."dediği açıklandı.

EĞER ESED'İN PEŞİNDEN GİTSEYDİK...

John Kerry, "Eğer Esed'in peşinden gitseydik, rejime ait bütün hava savunma mekanizmalarını ortadan kaldırmamız gerekirdi ve bunun hukuki bir zemini yok." açıklamasını da yaptığı ses kayıtlarından duyuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.