Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye DAEŞ rusya

Kerry: Rusya ile Suriye'de ateşkes için anlaştık

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İsviçre'nin Cenevre kentinde bir otelde Suriye krizine ilişkin görüşmelerinin ardından basın toplantısında açıklamalar yaptı.

ATEŞKES 12 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK

ABD ile Rusya'nın, Suriye'de çatışmaların durdurulması için anlaşmaya vardığını vurgulayan Kerry, "Suriye'de ülke genelinde ateşkes, 12 Eylül'de Kurban Bayramı ile başlayacak. Planın uygulanmasının, Suriye için dönüm noktası olacağını inanıyoruz." açıklamasında bulundu. 

ABD İLE RUSYA ORTAK ASKERİ KOORDİNASYON SAĞLAYACAK

Tüm taraflara Suriye'de çatışmaların durdurulması anlaşmasına uyma çağrısında bulunan Kerry, anlaşmanın 7 gün başarıyla uygulanmasından sonra terör örgütleri DAEŞ ve El Nusra ile mücadele konusunda ABD ile Rusya'nın ortak askeri koordinasyon sağlamak için çalışacağını belirtti.

TÜRKİYE'NİN ADI GEÇMEDİ

Kerry'nin yaptığı açıklamada ateşkesin mimarlarından Türkiye'nin adının geçmemesi, sanki Suriye'deki tek aktör Rusya ile ABD gibi davranması dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.