Öne Çıkanlar türkiye ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye ahmet davutoğlu

Kerry ve Kirby'den gazetecilere büyük ayıp!
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'nin "Türkiye'de basın özgürlüğü konusunda görülen eğilim iyi değil" dediği toplantıda şaka gibi bir olay yaşandı. Kirby, Kerry'e soru sormak isteyen bazı gazetecileri susturdu.

KİRBY GAZETECİNİN SORUSUNU YARIDA KESTİ
Konuşmasını bitiren Kerry, bu sırada soru sormak için el kaldıranlar arasında yer alan El Arabiya televizyonu muhabirine söz hakkı verdi. Yabancı muhabir sorusunu sormaya başladı ancak ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby araya girdi ve muhabirin sözünü kesti. Kirby, bunun ardından soru sorma hakkını Associated Press (AP) haber ajansının muhabirine verdi.

SORU HAKKI CNN MUHABİRİNE VERİLDİ
Bunun üzerine Bakan Kerry, “Bu durumları fazla bilmiyorum” diyerek AP muhabirinin sorusunu aldı.
Kerry'nin cevabını bitirmesinden sonra ikinci ve son soruyu alacağını belirten Kirby, çok sayıda yabancı basın mensubunun soru hakkı istemesine rağmen sözü CNN muhabirine verdi.

GAZETECİLER SALONU TERK ETTİ
Kerry'nin konuşmasını bitirmesinin ardından Kirby'nin basın toplantısına devam edecek olmasına rağmen sözü kesilen El Arabiya muhabiri dahil bazı gazeteciler salonu terk etti.
Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili, sadece AP ve CNN muhabirlerine soru hakkı verilmesine ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, "Onlar Dışişleri Bakanlığı basın odasının müdavimleri” ifadesini kullandı.      

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.