Öne Çıkanlar türkiye suriye erdoğan putin son dakika

KKTC Cumhurbaşkanı hüsrana uğradı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da muhtarlara seslendi. Kıbrıs konusunda bilgilendirmede bulunan Akıncı 2016 yılının; Kıbrıs konusunda sonuca varılacak bir yıl olarak görüldüğünü; bunu sadece kendisinin değil, bütün dünyanın böyle gördüğünü kaydetti.

SALON BOŞ KALDI!


Erdoğan'ın Türkiye'deki muhtarlar toplantısında salonun neredeyse tümünün dolmasına rağmen Akıncı'nın muhtarlar toplantısında salonun neredeyse yarısının boş kalması dikkat çekti. Gelmeyen muhtar sayısının fazlalığını gören Akıncı bunun üzerine, "Uzak yörelerden gelenleriniz oldu. Gelemeyenler olduğunu da görüyorum. Belki toplantımız devam ederken o arkadaşlarımız da gelir. Çünkü çok az sayıda arkadaşımız bize gelemeyeceğini iletmişti. 14 civarında arkadaşımız gelemeyeceğini mazeretli olduğunu bildirdi. Ancak gelenler gelemeyenlere artık anlatır." şeklinde espri yaptı.

Akıncı toplantıda yaptığı açıklamada, 2016 yılının çözüm yılı olarak görülmesinin belli başlı nedenleri olduğuna değinerek, bunlardan birinin de 1968 yılından beri sürdürülen müzakerelerde konuşulmayan hiçbir şeyin kalmaması olduğunu kaydetti.

"ÇÖZÜM SONRASINDA TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ DE İYİ OLACAK"

"İki toplumun da kazançlı çıkabileceği bir çözümü başarmak istiyoruz." diyen Akıncı, buna iki tarafın da ihtiyacının olduğunu vurguladı. Kıbrıs sorununun çözümüne bölgenin, Türkiye ve Yunanistan'ın da ihtiyacı bulunduğunun altını çizen Akıncı, çözümle birlikte Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerin daha iyiye gideceğini, Türkiye AB ilişkilerinin de daha iyi olacağını, Rum tarafının da Türkiye ile ilişkileri nedeniyle 75-80 milyon bir pazara açılma şansı doğacağını kaydetti.

"İSRAİL İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ İLİŞKİLERDE YUMUŞAMA BELİRTİLERİ BAŞLADI"

Doğu Akdeniz'de doğalgaz yataklarının keşfedildiğini hatırlatan Akıncı, İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin yumuşama belirtilerinin başladığını, İsrail doğalgazının Kıbrıs doğalgazı ile birleşerek ada üzerinden Türkiye'ye ve oradan da Avrupa'ya ulaştırılmasının en akılcı, en mantıklı, en kestirme ve en ucuz yol olduğunu, bunun gerçekleşmesinin şartlarının oluşmakta olduğunu vurguladı.

"ÇÖZÜM OLMAZSA GERGİNLİK OLUR"

Kıbrıs'ta bir çözüm olmamasının gerginliğe neden olacağını vurgulayan Akıncı, Rum tarafının Kıbrıs'taki doğalgazı çıkararak sadece kendilerininmiş gibi davranmaya devam etmelerinin hem adaletsizlik olacağını, hem de bölgede gerginlik yaratacağını kaydetti.

Akıncı, "Biz gerginlik istemiyoruz, uzlaşma istiyoruz. Birlikte gelişmek istiyoruz, barış istiyoruz, barış içinde birlikte kalkınmak istiyoruz." dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sinoplu 8 yıl önce

Acaba Kıbrıs'ı yeniden Türkiye'den koparma planlarımı yapılıyor bu akıncı efendi bayağı rumcu Rum yanlısı

Avatar
23 sen sonra 8 yıl önce

Basıp alacağız zaten

Avatar
m.edeer 8 yıl önce

Egerki kibris Turk cumhuriyeti rumlarla birlesirse ozaman dedemin Kibris savasinda gazi olmasi niyeydi birakip sikseler di o kadar sevdiginiz rumlar sizi.yalvardiniz yakardiniz ve simdi gelmis rumlarla birleselim diyosunuz birizi bunlara desin dusmanda n dost domuzdan post olmaz.

Avatar
Ömer 8 yıl önce

Unutmayın tarih tekerrürden ibarettir gün gelecek o rumlar gene ananıza bacınıza tecavüz edecektir o zaman yetiş anavatan demeyin o zaman geliriz fakat sizide rumlarla beraber denize dökeriz nankör millet sizi