Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

Kosova Meclisi'nde yeniden gaz bombası atıldı
Kosova Meclisi bir kez daha gazlı protestoya sahne oldu. Muhalefet, 2016 Bütçe Tasarısı'nın görüşüldüğü Genel Kurul'a yine gaz bombası atarken, mecliste gerginlik yaşandı.

Kosova Meclisi'nde aylardır devam eden iktidar-muhalefet krizi, 2016 Bütçe Tasarısı'nın görüşüldüğü genel kurul oturumunda yeniden tırmandı.
Oturumun hemen başında, muhalefetteki Kendin Karar Al Hareketi Meclis Grup Başkanvekili Glauk Konjufca'nın salona gaz bombası atmasının ardından Meclis Başkanı Kadri Veseli oturuma ara vererek, herkesi dışarı çıkmaya davet etti.



Veseli'nin çağrısına yanıt vermeyen muhalefet milletvekilleri, maskesiz şekilde salonda protestolarını sürdürdü.


Bu arada, daha önceki oturumlarda gaz bombası kullandıkları şüphesiyle haklarında ev hapsi kararı verilen Kendin Karar Al Hareketi milletvekilleri Fisnik İsmaili ve Faton Topalli da oturuma katıldı.



Meclis içerisinde gerginlik yaşanırken, Kendi Karar Al Hareketi yanlısı bir grup da dışarıda toplanmaya başladı.

Ara verilen oturumun öğleden sonra devam etmesi planlanıyor.



Gerginliğe müdahale etmek için gelen polis, meclise gaz maskeleri ile girdi.

'Gaz' Kosova meclisinin alışıldık manzarası oldu

Kosova ve Sırbistan arasında AB'nin ara buluculuğundaki müzakerelerde, 25 Ağustos'ta üzerinde uzlaşılan veKosova'da Sırp Belediyeler Birliği kurulması ile Karadağ-Kosova sınırının revize edilmesini öngören anlaşmaya karşı çıkan muhalefet, gaz bombası atarak meclis genel kurulunda iki aydır eylem yapıyor. Mecliste gaz bombası attıkları gerekçesiyle daha önce dört muhalefet milletvekili gözaltına alınmıştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.