Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş gün zileli cizrede yangın rus tırları

Kuzey Kore'den şaşırtan 'bomba' açıklaması

Kuzey Kore yönetimi, hidrojen bombası testinin tam başarıyla gerçekleştirildiğini belirterek ülkenin 5 bin yıllık tarihinde dünyayı sarsan bu son zaferinin halk tarafından sevinçle kutlandığını açıkladı.

EKOLOJİK ÇEVREYE ZARAR VERMEDİ

Devlet televizyondan okunan açıklamada, bu testin tamamen yerli bilgi, güç ve teknoloji ile başarıldığı vurgulandı. Bombanın ekolojik çevreye ise hiçbir zarar vermediği savunuldu. En güçlü caydırıcı etkiye sahip olan bu testin, ABD önderliğindeki nükleer tehditlere karşı meşru müdafaa ve Kore yarımadası ile bölgenin istikrarı için gerçekleştirildiği vurgulandı. ABD'nin ayrıca Kuzey Kore'ye karşı uyguladığı tecrit ve ekonomik baskı politikalarına dikkat çekildi.

"KURT ÇETESİNE KARŞI..."

Açıklamada, yarımadada kalıcı barış ve istikrarın onur kırıcı talepler ya da taviz verilen müzakerelerle gerçekleştirilmeyeceği ve devletlerin geleceğini ancak güçleriyle savunabileceği ifade edildi. "Kurt çetesine karşı av tüfeğini yere bırakmak kadar aptalca bir şey olamaz." denildi. Fakat Kuzey Kore'nin sorumlu bir nükleer devlet olarak egemenliğine tecavüz edilmedikçe nükleer silahları kullanmayacağı vurgulandı.

DEPREM ETKİSİ YARATTI

Avrupa - Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) ve Amerikan Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), yerel saatle sabah 10.30'da, 41.3 kuzey enlemi ve 129.1 güney boylamının kesiştiği noktada, yerin 10 kilometre derinliğinde 5,1 büyüklüğünde bir deprem tespit etmişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.