Öne Çıkanlar Akkuyu eray ucuzal barbaros şansaş spotlight filmi ittihat terakki

Kuzey Kore Japonya'ya Füze Fırlattı
Fixhaber'in elde ettiği bilgilere göre Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne Güney Kore Ordusu tarafından yerel saat ile 05.56 sıralarında 'tanımlanamayan bir füze' fırlatıldığı belirlendi. Atılan füzenin Japonya'nın kuzeyini hedef aldığı görüldü. Japon Hükümeti Kuzey Japonya'da yaşayan halkı tedbirli olması için uyardı. Japonya hükümetinde bulunan uyarı sistemi olan J-Alert, kuzeyde yaşayan halkın önlem almalarının gerektiğini söyledi. Kamu yayıncısı NHK atılan füze ile herhangi bir hasar yaşanmadığını söyledi.

Japonya'da bulunan Hokkaido Adası sakinlerine bir saldırı oluşumuna karşın uyarı mesajları gönderildi. Bu mesajların halkın cep telefonlarına gönderiliyor. Gönderilen bu mesajlarda halkın dışarı çıkmamasının gerektiği belirtildi. Acil durum sirenleri adada devreye girdi. Kuzey Kore füze denemesi yaptıktan sonra Japonya Başbakanı olan Şinze Abe, ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi yaptığı belirtildi. Bu telefon görüşmesi yaklaşık olarak 40 dakika sürdü. Başbakan Şinzo Abe, " Trump, yüzde yüz Japonya'nın yanında olduğunu söyledi ve Japonya'yı savunma sözü verdi. ABD ve Japonya, Kuzey Kore'ye uygulanan baskının artırılması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin acilen toplanması konusunda hemfikir." ifadelerine yer verdi.

Atılan füzenin şimdiye kadarki Kuzey Kore'nin en uzun menzilli füze denesi olduğu sanılıyor. Füzenin Güney Kore ve ABD'nin bölgedeki ortak tatbikat sırasında atılması da dikkat çekmektedir. Kuzey Kore'den fırlatın füzenin ilk defa Japonya'nın üstünden geçmesi, uluslararası toplumda ve bölge ülkeleri arasında büyük tepkiye yol açmıştır. Başbakan Şinzo Abe, Japon haklını korumak için tüm gücünü kullanacağını belirtti. Füze atıldığı esnada hava savunma sistemleri alarma geçse de Japonya füzeyi düşürmek için herhangi bir girişimde bulunmadı. Başbakan konuşması sırasından Kuzey Kore tarafından fırlatılan bu balistik füzenin Japon hava sahasından geçtiğini bildirdi. Abe, " Fırlatmanın hemen ardından Japon hükümeti füzenin hareketini yakından takip edip halkın güvenliği için gerekli önlemleri aldı. Füze, bölge barışı ve istikrarına yönelik görülmemiş düzeyde tehdit oluşturuyor." Dedi. Günay Kore tarafından yapılan açıklamada ise füzenin yaklaşık olarak 2700 kilometre yol aldığı ve en fazla 500 kilometre yükseldiği belirtilmektedir. Atılan füze Japon adası olan Hokkaido'yu geçerek üç parçaya ayrılmıştır. Pasifik Okyanusu'na düşmüştür.

Haber : www.fixhaber.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.