Öne Çıkanlar rusya Aykurt Nuhoğlu Bayern Münih ahmet davutoğlu tam tasdik

Lavrov Türkiye ziyaretini iptal etti
Türkiye'nin sınır ihlali yapın Rus uçağını düşürmesinin ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergev Lavrov Türkiye'ye yapacağı ziyareti ipatl etti. Rus lider Putin, olayın ardından BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırmıştı.

Türkiye'nin angajman kurallarını işleterek Suriye sınırını ihlal eden Rusyaya ait Su-24 tipi savaş uçağını düşürmesinin ardından dünya başkentlerinde alarm verildi. Moskova "Bu ciddi bir olay" açıklaması yaparken Genelkurmay Başkanlığı "10 kez uyardık rotasını değiştirmedi" dedi. Bugün Türkiye'yi ziyaret etmesi beklenen Rus Dışişleri Bakanı Sergev Lavrov ise ziyaretini iptal etti.

Bir daha olmayacak demişlerdi

Rusya'nın Ekim ayında iki kez Türk sınırlarını ihlal etmesi üzerine Ankara'nın sert uyarılarına Moskova "Bir daha tekrarlanmayacak" karşılığını vermişti. Başbakan Davutoğlu ise Türkmen bölgesini vuran Rus savaş uçaklarının Türkiye sınırını ihlal etmesi durumunda gerekenin yapılacağını ve angajman kurallarının işletileceğini söylemişti.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.