Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Robert Hockett Belçikalı Libeert Aykurt Nuhoğlu

Lenin'in en büyük putu söküldü!
Zaparojya şehrinde Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin (SSCB) en önemli sembollerinden Lenin'in putunu sökmek için başlayan çalışmalar ikinci gün sona erdi.

Ukrayna’nın 20 metre yüksekliği ve 40 ton ağırlığı ile en büyük Lenin putu, 29 saat süren söküm işlemlerinin ardından belediye görevlileri tarafından tıra yüklenerek bir depoya götürüldü.

Lenin putunun sökülmesi esnasında halk meydanda toplanarak sökme çalışmalarını izledi. Kalabalığın arasında putun sökülmesi nedeniyle hatıra fotoğrafı çektirenler dikkat çekti.

Ukrayna Parlamentosu, 15 Nisan 2015’te komünist ve sosyalist totaliter rejimlerin Ukrayna’da propagandasını ve sembollerini yasaklayan bir karar almıştı.

Lenin adıyla bilinen Rus sosyalist devrimci Vladimir İlyiç Ulyanov, Marksist-Leninist ideolojinin fikirsel önderi, Ekim Devrimi'nin lideri ve Sovyetler Birliği'nin kurucusuydu. Sovyetler Birliği Komünist Partisi'nin öncüsü olan Rusya Komünist Partisi’nin (Bolşevik) ilk lideriydi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.