Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir California haber botu Sea Pearl Ataköy

Macron'un protestoculara söyledikleri tepki çekti

Paris'te gerçekleştirilen protesto yürüyüşüne, çok sayıda eylemci katıldı.

400 BİN KİŞİ EYLEMLERE KATILDI

Yürüyüş sırasında göstericiler ile güvenlik güçleri arasında kavga çıktı. Polis, kendilerine taş atan göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu.  400 bin kişinin katıldığını gösterilerde gözaltılar yaşandı.
 

Macron'un protestoculara söyledikleri tepki çekti

YARALANAN POLİSLER OLDU

Olaylar sırasında bir çok polisin yaralandığı kaydedildi.

MACRON'UN EYLEMCİLER HAKKINDAKİ SÖZLERİ

Irma ve Jose kasırgasından etkilenen Fransız topraklarını ziyaret için Karayiplerde olan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un konuyla ilgili bazı sözleri de tepkiye yol açtı. 

Macron'un protestoculara söyledikleri tepki çekti

HALKINA TEMBEL DEDİ

Cumhurbaşkanlığı görevine geldiği günden beri ilk kez toplumsal bir eylemle karşılaşacak Macron,çalışma yasası reformuna karşı çıkanları "tembel" ifadeleriyle nitelendirdi. "Fransa reformist bir ülke değildir. Reform yapmaz çünkü biz isyan ederiz, direniriz, kaçınırız. Böyleyiz biz." açıklamasını yaptı. 

Macron'un protestoculara söyledikleri tepki çekti

"MACRON'UN SÖZLERİ SKANDAL"

CGT Genel Sekreteri Philippe Martinez ise Macron'un sözlerini "skandal" olarak değerlendirdi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Macron'la yarışan Sosyalist Partinin adayı Benoit Hamon da "Asıl tembeller, hayatları için çalışmak zorunda olmayan zengin bireylerdir." açıklamasında bulunarak Macron'a gönderme yaptı. 

MACRON'UN ÇALIŞMA YASASI

Fransızların çoğu, Macron'un ülkede yüzde 9,5 oranındaki işsizliğe çare bulacağını belirterek ortaya attığı reforma karşı. Fransızların yüzde 58'i çalışma yasasının değiştirilmesini istemiyor. Halkın yüzde 71'i yapılacak değişikliklerin sendikaların gücünü azaltacağı görüşünden endişeli. 

Macron'un protestoculara söyledikleri tepki çekti

GÖSTERİLER DEVAM EDECEK

Ülke genelindeki protestolar artarak devam ediyor. Tasarıya karşı çıkan ve bugünkü eyleme destek veren Boyun Eğmeyen Fransa (FI) Partisi de 23 Eylül'de başkent Paris'te gösteri düzenlemeyi planlıyor.

Çalışma yasasında geçen yıl yapılan değişiklikler ülkede büyük gösteriler yapılmasına neden olmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.