Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

'Mekke'ye' füze saldırısı!
Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Husiler tarafından Yemen'den Suudi Arabistan'a atılan füzeyi Mekke'ye 65 kilometre mesafedeki bir bölgede imha etti.

ARABİSTAN'DAN TEPKİ

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, "Husilerin Mekke-i Mükerreme yönünü hedef alan ve şehre 65 kilometre mesafede engellenen füze saldırısına" tepki gösterdi. 

"MEKKE ŞEHRİNİ HEDEF ALMADA HİÇBİR YAKINLIĞI GÖZETMEDİLER"

Resmi Twitter hesabından açıklama yapan Cubeyr, Yemen'deki Husilerin hiçbir anlaşmaya, sözleşmeye uymadığına dikkati çekerek, "İran'ın desteklediği Husiler ve (Yemen devrik lideri Ali Abdullah) Salih, İslam'ın beşiği olan ve Müslümanların kıblesinin bulunduğu Mekke şehrini hedef almada hiçbir yakınlığı ve ahdi gözetmediler." dedi. 

CAN KAYBI YOK

Suudi Arabistan öncülüğündeki Koalisyon Güçleri Komutanlığı, dün Husilerin Yemen'in Sada vilayetinden Mekke yönüne füze attığını ve söz konusu saldırının kente 65 kilometre mesafede engellendiğini duyurmuştu. 

Füzenin, hava savunma sistemi tarafından engellendiği belirtilen açıklamada, olayda herhangi bir kaybın yaşanmadığı kaydedildi.

İRAN'IN DESTEKLEDİĞİ HUSİLER 2014'TE YÖNETİMİ ELE ALMIŞTI

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana başta olmak üzere birçok bölgede kontrolü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.
Husiler, zaman zaman Suudi Arabistan'ın Yemen sınırındaki bölgelerine füze saldırıları gerçekleştiriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.