Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Merkel Türkiye'ye karşı tavrını açıkladı

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyelik müzakereleri çerçevesinde yeni başlıkların açılmasına karşı olduğunu söylediği bildirildi.

"KARARI SEÇMENLERE İLETİN"

Merkel bu açıklamayı dün partisi muhafazakar Hıristiyan Demokratların parlamento toplantısında yaptı. Alman gazetesi Bild'in toplantısında bulunan kaynaklara dayandırdığı habere göre, Merkel, bu duruşun, partinin Türkiye konusundaki tutumunu soran seçmenlere de iletilmesini istedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7. Boğaziçi Zirvesi'nde konuştu. "53 yıl Türkiye'yi kapısında bekleten bir AB var. Bulunmaz Hint kumaşı değilsiniz. Birçok ülkeye baskı yaptınız, bitirebildiniz mi? Evelallah Türkiye'yi bitiremezsiniz" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

‘ŞU ANDA AB DEFTERİNİ HENÜZ KAPATMIŞ DEĞİLİZ'

"Bizi ideolojik dayatmalarla boyun eğdirmeye çalışmayın. Türkiye öyle bir ülke değil. Şu anda AB defterini henüz kapatmış değiliz. Türkiye'nin önünde çok fazla alternatif mevcuttur. Bunlardan birini değerlendirip yolumuza devam ederiz. Bu alternatiflerle görüşmeleri devam ettiriyoruz."

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.