Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Millet İslam Birliği istiyor!
Birleşik Karalık’ın (İngiltere) referandum kararıyla Avrupa Birliği (AB)’den ayrılması sonrası Türkiye’nin de AB ile olan müzakere sürecini sonlandırabileceği konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bizde AB sürecini referanduma sunabiliriz” açıklaması sonrası MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, kamuoyu araştırması yaptı. 2 bin 700 kişi ile yapılan araştırma sonucuna göre “Türkiye AB ile müzakereleri bitirmelidir” diyenlerin oranı yüzde 68. Türkiye’nin İslam ülkeleri ile birlik kurmasını isteyenler oranı ise yüzde 58 olarak çıktı.  

TÜRKİYE’NİN YÜZDE 68’İ AB’YE KARŞI 
İngiltere’nin AB’den ayrılmasının hemen sonrasında yapılan araştırma sonuçları çok çarpıcı bilgiler içeriyor. 2 günde 2 bin 700 kişi telefon ile yapılan araştırmada sorulara verilen yanıtlar Türkiye’nin AB yol haritasını ortaya koyuyor. “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettikleri gibi Türkiye’nin yaklaşık 40 yıldır kapısında beklediği Avrupa Birliği ile devam eden müzakere sürecinin devam ettirilip ettirilmemesi konusunda bir referandum yapılmış olsa oyunuz ne olur?” sorusuna vatandaşların yüzde 68’i “hayır” dedi. “Türkiye müzakerelere devam etmelidir” diyenler ise 23 olarak çıkarken, kararsızların oranı ise yüzde 9 olarak ankete yansıdı. 

AB’YE GÜVEN DUYULMUYOR 
Araştırmada AB’nin samimi olup olmadığı da ölçüldü. “AB, Türkiye’yi almak konusunda samimi? Değil mi?” sorusuna ise yüzde 82 “Samimi değil” dedi. Yüzde 6’lık kesim bu soruya görüş bildirmezken, “Samimidir” diyenlerin oranı yüzde 12. Çıkan sonuçlara göre Türk vatandaşların AB’ye olan güveninin çok az olduğu görüldü. 

TÜRKİYE İSLAM ÜLKELERİ İLE BİRLİK KURMALI
Türkiye’nin AB içerisinde değil de farklı birlikler içerisinde olmasını isteyenler tercihini İslam birliğinden yana kullandı. “Türkiye nasıl bir birlik içerisinde olmalıdır” sorusuna, “Türkiye İslam ülkeleri ile birlik kurmalı” diyenler yüzde 58, “Türkiye AB’ye girme ısrarını sürdürmeli” diyenler yüzde 14, “Türkiye Rusya’nın içinde olduğu bir birliğe girmeli” diyenler yüzde 8 olarak sonuçlara yansıdı. Kararsızların ve diğer seçenekleri seçenler ise yüzde 20. 


Yeniakit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Faruk 8 yıl önce

Icimizdeki hainler %12 gôrûnuyor avrupanin samimi oldugunu dusunenler.

Avatar
Muharrem Er 8 yıl önce

Önce Islam birligi arkasindan ingilizlerin bize kaldirttigi bir islam liderine, bütün Müslümanlar icin konusan onlarin haklarini savunan, Müslümanlarin Politikasini belirleyen
bir Halifeye ihtiyacimiz var.