Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Önceki gün sosyal medya üzerinden örgütlenen "Garibanlar Hareketi"lideri Yasir el-Umde, "Garibanlar Devrimi" sloganı ile bugün ülke genelinde eylemler yapılacağını duyurmuş, kısa sürede eylemlere destek çağrıları gelmişti.

GÖSTERİCİLERLE POLİS ARASINDA ÇATIŞMA 

Bu çağrıların ardından Mısır halkı sokaklara dökülerek darbeci Sisi yönetimini protesto etti. Protestolar sırasında göstericilerle güvenlik güçleri arasında çatışmalar da yaşandı.

"HAİN SİSİ DEFOL"

Mısır'lı müslüman ve İhvan-ı Müslimin üyesi binlerce vatandaş sokaklarda ''Hain sisi, Defol'' sloganları attı. Yaşanan bu hadiseler ise Batı medyasında yeterli ilgi görmedi. Avrupa ve Amerikan medyası gösterilerle ilgili haber yapmaktan kaçındı.

SİSİ'NİN DARBESİ

3 Temmuz 2013'te Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi komutasındaki Mısır Silahlı Kuvvetleri ülkede devam eden protestolar sırasında Mursi'nin başında bulunduğu Müslüman Kardeşler yönetimine son vererek darbe yapmıştı.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Semih şahin 7 yıl önce

İngilizler obamanın sisisini devirecek heralde