Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Mısır Havayolları uçağı kaçırıldı yolculara ne oldu?

Mısır Havayolları'na (EgyptAir) ait bir yolcu uçağı silahlı kişilerce kaçırıldı. En az 60 kişi taşıyan MS181 sefer sayılı uçak, Güney Kıbrıs'taki Larnaka Havalimanı'na indirildi. Mısır havacılık yetkilileri, pilotun üzerinde intihar yeleği olduğunu söyleyen bir yolcu tarafından tehdit edildiğini aktardı. Hava korsanının iddiasının doğruluğu henüz teyit edilebilmiş değil. Mısır Havayolları, kaçırılan uçaktaki 4 yabancı yolcu ve mürettebat hariç herkesin serbest bırakıldığını açıkladı.

Uçağı kaçıranın kimliğinin 20 yaşındaki Ibrahim Samaha olduğu belirlendi.

ESKİ EŞİNE MEKTUP

Hava korsanı, müzakere için, serbest kalıp uçaktan inenen Kıbrıslı bir kadına dört sayfalık bir mektup vererek görevlilere iletti. İddialara göre; Rum medyası hava korsanının eski eşi olan Kıbrıslı Marina Parascehos 4 sayfalık mektup ulaştırmak için uçağı kaçırdığı konuşuluyor. Yolcuların ifadelerine göre de uçağı kaçıran kişinin terörist değil sadece eşi ile bağlantı kurmaya çalışan bir şahıs olduğu belirtildi.

EgyptAir'e a ait yolcu uçağının Mısır'ın İskenderiye şehrinden başkent Kahire'ye giderken kaçırıldığı belirtildi.

Associated Press haber ajansı, uçakta bomba şüphesi olduğunu yazdı. Polis kaynakları, uçağın en az bir silahlı saldırgan tarafından kaçırıldığını açıkladı. 

Sivil Havacılık Bakanlığı, Pilot Ömer el Gammal'ın üzerinde intihar yeleği olduğunu söyleyen bir yolcu tarafından tehdit edildiğini aktardı.

10 ABD, 8 İNGİLİZ VATANDAŞI VAR

Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu, uçakta 55 yolcu ve yedi mürettebat olduğunu duyurdu. Fakat ajanslar, uçaktaki kişi sayısına ilişkin çelişkili haberler geçiyor. Bazı kaynaklar uçaktaki yolcu sayısını 81 olarak veriyor.

Reuters'a konuşan üç güvenlik yektilisi, uçaktaki yolcular arasında 10 ABD, 8 İngiliz vatandaşının bulunduğunu söyledi.

Reuters'ın sivil havacılık yetkilileri ve polise dayandırdığı haberinde, kaçırılan uçağın Airbus A320 olduğu ifade edildi. AFP ise uçağın Air Boeing 737-800 olduğunu aktarıyor.




KORSAN GÜNEY KIBRIS'TAN SIĞINMA İSTEDİ

Hava korsanının hazırladığı Arapça bir mektubun Rum Kesimi'ndeki bir kadına verilmesini istediği öğrenildi. Buna göre, hava korsanı Arapça yazdığı mektupta Güney Kıbrıs'tan sığınma talep etti.

İsrail ordusundan bir kaynağın açıklamasına göre; İsrail uçak kaçırma olayının ardından önlem olarak hava sahasında savaş uçaklarını uçurmaya başladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.