Öne Çıkanlar rusya haber abd EKREM İNCEL paris katliamı

Moskova'da Suriye operasyonuyla ilgili çatlak sesler çıkmaya başladı! Peki bunun arkasında ne var?

Ruslardan Suriye’deki operasyonla ilgili çelişkili bilgiler geliyor. Öyle ki Putin’in sözcüsü işi Suriye’deki operasyonları yöneten komutanını azarlamaya kadar götürdü. Peki bu ikilemin arkasında ne var? Yanıtı haberimizde...

Rusya’nın Suriye’deki operasyonlarını yöneten Operasyonel Birim Başkanı Andrey Kartapolov, Moskova’nın Suriye’de deniz, kara ve hava birliklerini içine alan devasa bir askeri üs kuracağını açıkladı.

Ancak generalin bu açıklamalarına Kremlin Sarayı çok sert bir yanıt verdi. Vladimir Putin’in basın danışmanı Dimitri Peskov gazetecilerin komutanın sözlerini hatırlatması üzerine sinirlenerek “Putin’in bilgisi dışında böyle birşeyin olabileceğini düşünüyor musunuz? Bu sorunuzu geçelim lütfen” açıklamasını yaptı.

Peki Rusya’nın Suriye politikasına yansıyan bu çift başlılığın sebebi ne? İşte 4 ihtimal ve komplo teorileri

1-      Moskova yönetimi Suriye operasyonunun derinliği konusunda ikiye bölünmüş durumda. Yönetimin bir kısmı operasyonların yetersiz olduğunu düşünüyor. Bu da ifadelerdeki farklılığa yansıyor.

2-      Rusya gerçekten de Suriye’de büyük ve kalıcı bir üs kurmayı planlıyor ancak komutan Kartapolov çenesini tutamayarak kapalı kapılar ardından görüşülen bu gelişmeyi vaktinden önce medyaya açıklama gafletinde bulundu.

3- Operasyondan rahatsız olan bir grup var. Bu tür açıklamaların önünü açarak Putin'e ve Suriye politikasına darbe vurmayı planlıyorlar.

4-      Son ihtimale göre de aslında Moskova yönetiminin dev bir askeri üs kurmaya niyeti yok. Yönetimdeki anlaşmazlıklar tamamen danışıklı dövüşten ibaret.  Rusya, Suriye meselesinin en sonunda masada biteceğini biliyor. ABD, Türkiye ve Suudi Arabistan ile masaya oturduğu zaman elindeki kozun güçlü olmasını istediği için "devasa bir üs kuracağız" yalanını beslemeye çalışıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.