Öne Çıkanlar küçük kız tur yıldız biçer van erciş lale mansur içişler bakanı

Musul'u kurtarma operasyonu başladı

Musul kent merkezinin 40 kilometre doğusunda bulunan Hazer Cephesi'ndeki Zerdek Dağı ve Hasanşam köyüne konuşlanan Peşmergeler ve ABD topçu birlikleri, DEAŞ hedeflerini karadan vuruyor. Operasyonda öncü gücün Peşmergeler olduğu görüldü. 

DAEŞ UÇAKLARIN GÖRÜŞ ALANINI DARALTMAK İÇİN HAM PETROL YAKTI

Operasyon başladıktan sonra DEAŞ militanlarının, koalisyon uçaklarının görüş alanını daraltmak için lastikler yaktığı ve hendeklere doldurulan ham petrolü ateşe verdiği açıklandı. 

KOALİSYON UÇAKLARI BOMBALIYOR

Buna rağmen koalisyon güçlerine ait uçaklar, Musul'un Bertela bölgesindeki DEAŞ hedeflerini vurdu. 

TÜRK GÜÇLERİYLE İLGİLİ BİLGİ VERMEDİ

Musul operasyonunun başladığını ilk olarak duyuran Irak Başbakanı İbadi açıklamasında, operasyona katılacağı belirtilen ve tüm hazırlıklarıyla cephelere konuşlandırılan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerinden, Türkiye'nin eğittiği Musullu yerel güçlerden oluşan Ninova Muhafızları'ndan ve Şii milis gücü Haşdi Şabi'den söz etmedi. 

TÜRKİYE'NİN EĞİTTİĞİ MUHAFIZLAR OPERASYONDA

Nuceyfi, Türk askerlerince eğitilen 2 bin Sünni savaşçının Başika cephesinden operasyona katıldığını söyledi. Nuceyfi, Ninova Muhafızlarının Peşmerge ile hareket ettiğini ifade etti.


MUSUL HALKINI DAYANIŞMAYA ÇAĞIRDI

Irak Başbakanı, Musul halkının güvenlik güçleriyle dayanışma içerisinde olmalarını istedi.

DAEŞ'E 3 KOLDAN SALDIRACAKLAR

Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin konuşlandıkları cephede, Musul'daki terör örgütü DEAŞ'a üç koldan saldırı planları yapılıyor.  Koalisyon ülkelerine ait savaş uçakları da DEAŞ hedeflerini havadan vurarak operasyona katılacak. 

OPERASYONUN ANA ÜSSÜ KUVEYT

Üç ayrı merkezden yönetilen operasyonun ana üssünün Kuveyt olduğu belirtiliyor. Bağdat'ta ise Irak Başbakanı İbadi'nin de operasyonu takip ettiği ortak harekat merkezi var ile Erbil'de peşmerge güçleriyle eş güdümü sağlamak için bir üs olduğunu söyleniyor. Mahmur'da ise Ninova kurtarma harekat merkezi bulunuyor.

PEŞMERGELER ÖNCÜ BİRLİK OLARAK KULLANILACAK

Operasyonda Altın Tümen olarak bilinen Irak özel kuvvetleri ve Peşmerge öncü birlik olarak kullanılacak. NTV'deki habere göre, Peşmergeler Musul'a 10 kilometreye kadar bir yol açacak. Türkiye tarafından Başika'da eğitilen Ninova muhafızları ise Musul merkezine 2 kilometre kadar yaklaşacak.

GENELKURMAY BAŞKANI AKAR WASHİNGTON'DA

Terör örgütü DEAŞ ile mücadele eden koalisyon ülkelerinin genelkurmay başkanları toplantısı için Washington’da bulunan Orgeneral Akar, ABD’li mevkidaşı General Dunford ile görüştü. Görüşmenin ana gündem maddesi Musul'du...Akar, operasyonda özellikle sivillerin zarar görmemesi gerektiğinin altını çizdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.