Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Musul'a ve Rakka'ya girebiliriz ama... Obama'dan flaş ifadeler

  Antalya'daki G20 zirvesine katılan ABD Başkanı Barack Obama, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Obama, ABD ordusunun istese terör örgütü IŞİD'in Suriye'deki kalesi Rakka'ya kadar girebileceğini söyledi.
ABD Başkanı Obama, G20'de teröre karşı birlik içinde durdukları yönünde sarsılmaz bir mesaj verdiklerini söyledi.

Obama, Suriye'de diplomatik çözüm noktasında, halen taraflar arasında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın durumu konusunda farklılıklar bulunduğunu belirterek, "Bizim görüşümüz hâlâ onun Suriye'nin geleceğinde yeri olmadığı yönünde" dedi.

Obama, ABD ordusunun istese Musul, Rakka ya da Ramadi'ye kadar girebileceğini ancak geçmişteki tecrübelerin tekrarlanmasından endişe ettiklerini söyledi.

"GÜVENLİ BÖLGE" AÇIKLAMASI

Obama, IŞİD ile mücadelede "güvenli veya uçuşa yasak bölge"nin "amaca zarar verici" olduğunu belirterek, böylesi bir alan oluşturmanın saha operasyonu gerektireceğini söyledi.

Obama, Suriye’de IŞİD’e koalisyon güçleri olarak 8 bin hava saldırısı yapıldığını belirterek, şöyle dedi:

“IŞİD’i yok ediyoruz. IŞİD’in geri çekileceğini gördük. IŞİD bugün Suriye ve Irak’ta daha az toprağa sahiptir. Bu kazanımların devam etmesi gerekirse daha fazla devletin katılımı gerekir. IŞİD’i Irak ve Suriye’de yenmek yeterli değildir. Türkiye, Lübnan, Ürdün devletleri şu anda inanılmaz büyük bir yük kaldırıyor. Bu ülkeleri mülteciler karşısında tek başına bırakamayız. Bütün ülkelerin güvenliğine önem veriyoruz. Suriyeliler de dahil olmak üzere daha fazla mülteci almaya devam ettikçe terör sorunlarının yanında mağdurlarda artıyor. Mültecilere kapılarımızı açmak zorundayız. Ama güvenliği de sağlamak zorundayız.”

Anahtar Kelimeler:
ObamaışidRakkaMusul
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.