Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş spotlight filmi ittihat terakki salyangoz kremi

New York Times Türk milletine koyun dedi

Amerikan medyası, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kanlı darbe girişimiyle Türkiye demokrasisini hedef almasını görmezden gelirken, Türk halkı için hakaret içeren ifadelere yer verdikleri paylaşımlarıyla darbe girişimini önemsizleştirme mücadelesi veriyor.

Darbe girişiminin yaşandığı gün, Ankara ve İstanbul’daki şiddet görüntülerini kullanan medya organları, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin darbeyi "otoriterleşmek için kullanacağını" ileri sürerek insanların tanklar tarafından ezilmesini ve TBMM'nin bombalanmasını görmemeyi tercih etti.

Medya kuruluşları, katledilen insanların hikayelerini ve vahşet anlarını haberlerinde kullanmaktan kaçındı. Yayınlarda, Türk halkına da hakarete varan ifadeler kullanıldı.

NEW YORK TIMES TÜRK SEÇMENE "KOYUN" DEDİ

Daha önce FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i "karizmatik vaiz" olarak lanse eden New York Times, sosyal medya hesabından Türk seçmene ise "koyun" dedi.

Gazete, başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimine dair yayımladığı analizini Twitter hesabından "Erdoğan takipçileri koyundur ve Erdoğan kendilerine ne söylerse onu yaparlar" alıntısıyla paylaştı.

TERÖRİST BAŞI GÜLEN'E ÖVGÜLER

Birinci sayfasından Tim Arango ve Ben Hubbard imzalı haberde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in "İslami değerlere sahip, bilimde eğitimli altın bir nesil" yaratmaya çalıştığı öne sürüldü.

DARBEYE DİK DURMAYA "ÖÇ ALMA" GİRİŞİMİ TANIMI

Gazetenin editöryal ekibi tarafından başyazı sayfasında yayımlanan diğer bir makalede de 15 Temmuz gecesi kamu kurumları ile vatandaşların FETÖ tarafından bombalı ve silahlı saldırılarla hedef alınmasına tek kelime değinilmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın"pervasızca öç almaya başladığı" ileri sürüldü.

"TÜRK HALKI SEVİNÇ DUYACAĞINA DARBE GİRİŞİMİNE ÖFKELENDİ"

Amerikan dış politika dergisi Foreign Affairs’te, Steven Cook darbe gecesi Türk halkının "sevinç duyacağı yerde ordunun Erdoğan’ı görevinden uzaklaştırma girişimine öfkelendiğini" ifade etti.

"DARBE TÜRKİYE'NİN SON UMUDU"

ABD’nin muhafazakar kanallarından Fox News'in internet sitesinde Ralph Peters imzalı"Türkiye'nin son umudu da öldü" başlıklı makaleye yer verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat Usta 8 yıl önce

Eğer bu dışkapının dış mandalı gazeteler darbeyi böyle yorumluyorlarsa bu halk yine doğru olanı başarmış ve yapmıştır. Asıl koyun olanlar siz paranın esiri olan medyadır. Bunlar bu halkın Osmanlı halkı olduğunu hatırlarsa işte bizi o zaman anlayacaklar....!

Avatar
Racul 8 yıl önce

Bu leşler bu açıklamayı yaptıkça, R.Tayyip Erdoğan'ın bir kez daha doğru yolda olduğunu anlamak güç değil. Her Türk bir ölüm komandosudur bilsinler.

Avatar
yvzsngr 8 yıl önce

koyun dediyse koyarız sıkıntı yok

Avatar
İsmail 8 yıl önce

Madem Askeri darbeyi benimsiyorsun Ey Amerikalı ucube kendi ülkende darbeyi destekle veya eleştir. Cevabı çok kolay bulacaksınız. başka bir ülkede neden bir darbe istersiniz acaba? cevabı rahmetli Prof Dr Necmettin Erbakan vermişti.

Avatar
Abd kadınları hayranı 8 yıl önce

Erdoğan bunlarada koyun dedi bizde Erdoğanın sözünden çıkmayız ne zaman nerede nasıl koyalım ?

Avatar
İsmail 8 yıl önce

Madem Askeri darbeyi benimsiyorsun Ey Amerikalı ucube kendi ülkende darbeyi destekle veya eleştir. Cevabı çok kolay bulacaksınız. başka bir ülkede neden bir darbe istersiniz acaba? cevabı rahmetli Prof Dr Necmettin Erbakan vermişti.

Avatar
Recep Erdem 8 yıl önce

Bu tarz haberleri yapan gazeteci ve yazarların Türkiye'ye girişleri yasaklansın!
Evet 14 senedir hep koyuyoruz.

Avatar
davut 8 yıl önce

koyunlar gen koydular...