Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

Obama'dan Clinton'a tam destek!
ABD Başkanı Barack Obama, başkanlık seçimlerinde  çekişmeli eyaletlerin arasında gösterilen Kuzey Carolina'da Demokratların adayı  Hillary Clinton için oy istedi. 
 
Obama, eyaletin Chapel Hill kentinde Demokrat Parti'nin seçim  mitingine katıldı.
 
Çekişmeli eyaletlerin arasında yer alan Kuzey Carolina’daki seçimi  Demokratların kazanması halinde Hillary Clinton’ın başkanlığı kazanacağını ifade  eden Obama, bu kritik seçimde eyaletteki seçmenlerin oylarını muhakkak  kullanmasını istedi.
 
Obama, "Eğer bu seçimi kazanmazsak, özellikle de Kuzey Carolina'da,  son sekiz yılda kaydettiğimiz ilerleme, gelecek sekiz yılda başarmayı ümit  ettiğimiz gelişim de yok olacak." dedi.
 
"Ülkenin kaderinin sallantıda" olduğunu ifade eden Obama, eyaletteki  seçmenlerin 8 Kasım'da yapacakları tercihin bu noktada önemli olacağını dile  getirdi ve "Eğer Hillary Kuzey Carolina'yı kazanırsa, başkanlığı kazanır. Bu  nedenle halkın geleceği size bağlı dedim, şaka yapmıyordum." diye konuştu.
 
Obama konuşmasında Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'a  da yüklendi. Cumhuriyetçi adayın "başkumandan" olacak nitelikleri bünyesinde  bulundurmadığını ileri süren Obama, Trump’ın "büyük planların adamı" olmadığını  kaydetti.
 
Trump'ın başkan seçilerek Oval Ofis'e girmesi halinde davranışlarını  değiştirmeyeceğini savunan Obama, "Trump'ın davranışlarının normal olduğunu  düşünmeyi bırakmalıyız." ifadesini kullandı.
 
Obama seçim arifesinde de Clinton için çalışacak
 
Öte yandan Başkan Obama, Demokratların başkanlığı kazanması için  çabalarını son ana kadar sürdürecek.
 
Dün Ohio eyaletinde Clinton'ın kampanya etkinliğine katılan Obama,  bugünkü Kuzey Carolina'daki destek konuşmasının ardından Florida eyaletine  geçecek. Obama, yarın Jacksonville kentinde Demokratların etkinliğine katılacak.  Obama, cuma günü Kuzey Carolina'ya dönerek yine Clinton'a destek arayacak.
 
Beyaz Saray Basın Sözcüsü Eric Schultz, Obama'nın seçim öncesi son gün  olan pazartesi ise New Hampshire eyaletinde Clinton'ın kampanya etkinliğine  katılacağını bildirdi.
 
Eyalette yapılan anketlere göre Donald Trump, rakibi Hillary  Clinton'ın 5 puan önünde görülüyor. Obama, Demokratların son üç başkanlık  seçiminde ipi göğüsledikleri eyalette, bu kez sürpriz yaşanmaması için  çabalayacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.