Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap ıkby

Obama'dan 'IŞİD' itirafı

 ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'da düzenlediği yıl sonu basın toplantısında IŞİD'in Amerika'da gerçekleştirmesi muhtemel eylemlere de değindi.

Vice'da yer alan habere göre Obama, Irak ve Suriye'de geniş bir alanda hakimiyeti bulunan örgütü bitirmekle ilgili kararlı konuşmalar yaparken, kendi topraklarındaki militan ve sempatizanlardan gelen tehdidin tehlike yarattığını itiraf etti.

"Hepimiz uyanık olmalıyız"

Kaliforniya'da iki IŞİD sempatizanı tarafından düzenlenen saldırıya benzer "yalnız kurt" eylemlerinin güvenlik güçleri tarafından takibinin zor olması nedeniyle vatandaşlara uyanık olma çağrısında bulunan Obama, şu ifadeleri kullandı:

"Hepimiz uyanık olarak, şüpheli bir şey gördüğümüzde bunu bildirerek, terörize edilmeyi reddederek ve bir Amerikan ailesi şeklinde bütünlüğümüzü koruyarak üzerimize düşeni yapabiliriz."

ABD Başkanı ayrıca sosyal medya mesajlarından radikal yönelimlere sahip olduğu tespit edilen kişilerin de güvenlik birimleri tarafından izlendiğini vurguladı.

"Yalnız kurt eylemleri"

ABD'de 2 Aralık'ta gerçekleştirilen San Bernardino katliamı, IŞİD tarafından doğrudan yönlendirilmeyen, fakat örgütün propagandasından etkilenen evli bir çift tarafından yapılmıştı. Bu tür saldırılar, radikal örgütlerin jargonunda "yalnız kurt eylemleri" olarak tanımlanıyor. Yalnız kurt eylemlerinde örgütlerin doğrudan katılımı olmaması nedeniyle saldırıların önlenmesi daha zorlaşıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.