Öne Çıkanlar ışid türkiye terör örgütü terör saldırı

Obama'dan Rusya, İran ve Esad'a sert sözler
Obama, Beyaz Saray'da Başkanlık Yıl Sonu Konferansında 'İran, Rusya ve Esad'ın ellerinde kan var' açıklamasında bulundu.

Halep'te bilinçli bir şekilde sivillerin hedef alındığını belirten Başkan Obama, "Masum sivillerin kuşatıldığı ve açlığa terk edildiği kasıtlı bir stratejiyle karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

"ABD ELİNDEKİ EN İYİ SEÇENEKLERE GÖRE HAREKET EDİYOR"

ABD'nin diplomatik ve siyasi yollarla Suriye iç savaşına çözüm bulmak için çalıştığını ve elindeki en iyi seçeneklere göre hareket ettiğini savunan Obama, Suriye ve Halep'teki katliamlardan dolayı başta Beşşar Esed rejimi ile Rusya ve İran'ı suçladı.

"ESED REJİMİ HİÇBİR MEŞRUİYET ELDE EDEMEZ"

"Suriye'deki vahşetin sorumluluğu Esed rejimi ile onun müttefikleri Rusya ve İran'dadır; Onların ellerinde Suriye'deki katliamların kanı var." diyen Barack Obama, "Esed rejimi bu katliamlarla hiçbir meşruiyet elde edemez." değerlendirmesinde bulundu.

OBAMA SURİYE POLİTİKASINI SAVUNDU

ABD'nin Suriye'ye asker göndermemesi politikasını savunan Başkan Obama, Irak ve Libya tecrübelerinin ardından Amerikan çıkarlarını önceleyen bir yaklaşımla ve "sorumlu" bir biçimde hareket etmek zorunda olduklarını dile getirdi.

Dünyanın Halep'teki katliamlar karşısında bir araya geldiğini anlatan Obama, bir an önce ateşkesin sağlanması ve insani yardımların yerlerine ulaştırılmasının elzem olduğuna dikkati çekti.

"ACABA DAHA İYİSİNİ YAPABİLİR MİYDİM?"

Dünyanın herhangi bir yerinde savaş sebebiyle hayatını kaybeden bir çocuk görse kendisini sorumlu hissettiğini ifade eden ve kendisine "Acaba daha iyisini yapabilir miydim" sorusunu sorduğunu belirten Barack Obama, "Suriye meselesi, karşılaştığım en zor sorunlardan biri." diye konuştu.
Obama yönetimi, hem ABD içinde hem de uluslararası kamuoyunda Suriye konusunda "pasif" bir tavır izlemek ve ülkeyi İran ile Rusya etkisine bırakmakla eleştiriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.