Öne Çıkanlar rusya Bayern Münih tam tasdik otel tanıtım filminin faydaları otel tanıtım videoları

Obama'dan Suriye açıklaması: Pişman değilim
Kısa bir süre sonra başkanlığı Donald Trump'a devredecek olan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, çok eleştirilen Suriye politikasını savundu ve yapılanların hiçbirinden pişman olmadığını belirtti.

CBS kanalında yayınlanan "60 Dakika" programına mülakat veren Obama, 2012 yılında Suriye'de olası kimyasal silah kullanımı konusunda sarf ettiği "kırmızı çizgi" açıklamasına açıklık getirdi.

Obama, konuşma metninde "kırmızı çizgi" ifadesi yer almamasına rağmen doğaçlama yaptığını kabul etti.

PİŞMAN DEĞİLİM

Bu ifadenin, Amerikalı askeri yetkililerle dahi sorunlara yol açtığının hatırlatılması üzerine Obama, "Beşşar Esed'in kendi halkına karşı kimyasal silah kullandığını görmüş olmam halinde, bunun Suriye'de ne yapmak istediğimiz veya istemediğimiz konusundaki değerlendirmemi değiştirebileceğini söylemekten pişmanlık duymuyorum." dedi.

Obama söyle devam etti:

"Eğer 'Kimyasal silahlar hesaplamalarımı gerçekten değiştirmiyor' demiş olsaydım daha büyük bir yanlış yaptığımı düşünürdüm. ABD Başkanı olarak, kimyasal silahlar kullanılmasının bir farklılık yaratacağı mesajını göndermek önemliydi."

Suriye'deki kimyasal stokların yüzde 90-95'inin imha edildiğini, bunların artık DEAŞ, Nusra Cephesi veya rejimin elinde olmadığına dikkati çeken Obama Birleşmiş Milletler (BM), 2013 yılında Şam yakınlarındaki Guta'da rejimin kimyasal silah saldırıları düzenlediğini bildirmişti.

 Esed rejiminin 2013'ten itibaren İdlib, Şam kırsalı, Hama ve Halep'te olmak üzere 138 kez kimyasal silah saldırısı düzenlediği, Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR) tarafından duyurulmuştu.

Esed rejimine ABD için "kırmızı çizgi" olduğunu net olarak vurgulayan Obama, 21 Ağustos 2012'de ABD'nin Suriye'ye olası askeri müdahale konusundaki düşüncesinin bu ülkede kimyasal ya da biyolojik silahların kullanılması halinde değişebileceği uyarısında bulunmuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.