Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Obama Hiroşima için özür dilemeyecek
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama, ABD, Almanya, Fransa, Japonya, İngiltere, Kanada ve İtalya’dan oluşan G7 Zirvesi’ne katılmak üzere Japonya’ya uçtu. Bu Obama'nın katıldığı son G7 zirvesi olacak. 

"HİROŞİMA İÇİN ÖZÜR DİLEMEYECEĞİM"



ABD başkanı Obama Cuma günü Hiroşima’ya tarihi bir ziyaret gerçekleştirecek. Hiroşima’ya giden ilk ABD Başkanı olacak olan Obama buraya atom bombası atılması nedeniyle özür dilemeyeceğini, konunun tarihçiler tarafından incelenmesi gerektiğini açıkladı.
Obama konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; "Savaş sırasında siyasi liderler her türlü kararlar alabilir. Tüm liderler zor kararlar almak zorundadır özellikle de savaş sırasında”

120 BİN JAPON HAYATINI KAYBETTİ



ABD, 6 Ağustos 1945’te Hiroşima’ya tarihin ilk atom bombasını fırlatmış, kentin neredeyse tamamı yerle bir olurken, ilk anda 80 bin kişi yaşamını yitirmişti. Üç gün sonra da Nagazaki’ye atom bombası atılmış, 40 bin kişi ölmüştü. Japonya, bombalı saldırıların ardından bir kaç gün sonra İkinci Dünya Savaşı’nda yenilgiyi kabul etmişti.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.