Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Obama ile Putin kafaya kafaya verip ne konuştu?

ABD Başkanı Barak Obama ve Rusya Devlet Başkanı  Vladimir Putin, G20 Liderler Zirvesi'nde Suriye'yi konuştu. 

Türkiye'nin ev sahipliğinde, Anadolu Ajansı'nın fotoğraf sağlayıcısı  olduğu zirveye katılan ABD 
Başkanı Obama ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in çalışma  toplantılarından birinde verilen arada, sohbet ettikleri görüldü. 

İki liderin, lobideki görüşmesi yaklaşık 35 dakika sürdü. 

Konuya ilişkin bilgi veren bir Beyaz Saray yetkilisi, Obama ve  Putin'in görüşmesini "yapıcı" olarak nitelendirdi. 

SURİYE'Yİ KONUŞTULAR


İki liderin görüşmesinde daha çok Suriye'deki çatışmaların sona  erdirilmesi kapsamında devam eden çabalara odaklandıklarını belirten yetkili,  Paris'teki terör saldırılarının ardından, konunun daha da aciliyet kazandığını  kaydetti. 

Yetkili, "Liderler, Viyana'da başarılan diplomatik çabalara işaret  ederken, ateşkesin yanı sıra muhalifler ve rejim arasında BM arabulucuğundaki  görüşmelerle ilerleyecek, Suriye'nin öncülüğünde ve sahipliğinde bir siyasi geçiş  ihtiyacında mutabık kaldı" dedi. 

Obama'nın diplomasi devam ederken, DAEŞ ile mücadelede tüm ülkelerin  çabalarını memnuniyetle karşıladığını aktaran yetkili, "Başkan Obama, Rusya'nın  Suriye'deki askeri çabalarının bu grup (DAEŞ) üzerinde yoğunlaşmasının önemine  dikkati çekti" diye konuştu. 

Yetkili, iki liderin Ukrayna'yı da ele aldığını belirterek, Obama'nın,  ağır silahlar ile yabancı savaşçıların geri çekilmesi, rehinelerin serbest  bırakılması ve ülkenin sınırlarının Ukrayna hükümeti tarafından kontrol edilmesi  gibi Minsk anlaşmanın tam şekilde uygulanmasına desteğini ifade ettiğini aktardı. 

Yetkili, Obama'nın ayrıca, Putin'e, Mısır'da uçak kazasında  hayatlarını kaybeden Rus vatandaşları için taziyelerini ilettiğini de kaydetti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.