Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

ÖSO'ya alçak saldırı: Çok sayıda şehit ve yaralı!

AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Halep'in kuzeybatısında, Bab ilçesinin kuzeyindeki Susyan köyünde ÖSO'ya ait güvenlik binasının önünde bomba yüklü araç patlatıldı.

35 KİŞİ ÖLDÜ, 60 KİŞİ YARALANDI

Saldırıda ilk belirlemelere göre, aralarında ÖSO mensupları ve sivillerin bulunduğu 35 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda 60 kişinin de yaralandığı belirtildi.

TSK DÜN  MERKEZİ ALMIŞTI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ÖSO, 24 Ağustos'ta başlayan Fırat Kalkanı Harekatı'nda Azez-Cerablus arasını terör örgütlerinden temizledikten sonra, geçen aralık ayı başında Bab'a yönelmişti. TSK destekli ÖSO, Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinin merkezini dün DEAŞ'tan almıştı.

DAEŞ YENİLGİSİNİ İTİRAF ETTİ

DEAŞ, Halep vilayetinde elinde tuttuğu son büyük yerleşim olan El Bab'da yenildiğini kendi yayın organı olan Amak vasıtasıyla itiraf etti. Terör örgütünün, El Bab yakınlarındaki Tadif, Baza ve Kabasin'den de çekildiği belirtildi. Bu yerleşimlerde bazı DEAŞ teröristlerinin binaların içine saklanmış olabileceği belirtiliyor. Bu yüzden bölgedeki Fırat Kalkanı güçleri ihtiyatlı şekilde ilerliyor.

AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.