Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

Palmira’yı Katil Esed yağmaladı
Suriyeli Başsavcı Muhammed Kasım Naser, Esed rejiminin Palmira'da tarihi eserleri DAEŞ'ten önce yağmaladığını ve savaşı finanse için kullandığını söyledi. Tedmur Başsavcısı iken rejimin katliamlarına daha fazla dayanamayarak ülkesini terk eden Muhammed Kasım Naser, Esed rejiminin tarihi Palmira kentinin bulunduğu Tedmur'u DAEŞ'ten geri almasının perde arkasını Yeni Şafak'a anlattı. Esed rejiminin Palmira tezgahını anlatan Başsavcı Naser, “Benim gördüğüm, bu bir teslim olma olayı değil, bu bir oyunun, planın ya da projenin parçası. 10 ay önce yaşanan senaryonun aynısı şu anda tekrarlanıyor. DAEŞ'ın Tedmur'a saldıracağından bir ay önce rejimin Haberi vardı. 20 Mayıs 2015'te rejim, DAEŞ'ın Tedmur'a gelmesi için elinden geleni yaptı" dedi.

10 AY SONRA AYNI SENARYO

Rejimin, oradaki güçlerini, kuvvetlerinin hepsini başka bir yere kaydırarak DAEŞ'ın iştahını kabarttığını vurgulayan Naser, “Tedmur'u çok basit bir yem haline getirdi ki bu şekilde de dünyaya 'Bakın DAEŞ Tedmur'a saldırdı, Tedmur'u ele geçirdi, tarihi eserleri yıkıyor' dedi ve ardından da Rusya'nın Suriye'ye girmesine neden oldu. Geçtiğimiz 10 ay içerisinde rejim, Tedmur'u ele geçirmek için herhangi bir girişimde bulunmadı. 

TEDMUR ÖZELLİKLE SEÇİLDİ

Naser, Esed rejiminin Tedmur'u seçme nedenlerini “Rejimin Tedmur'u seçmesindeki neden ise Tedmur'un çölün ortasında olması ve DAEŞ'ın ana karargahlarından uzak olması. Rejim oradan çıktı ve istediği zaman gelip orayı kuşatıp çok rahat bir şeklide alabileceğini biliyordu. Tedmur, tarihi bir şehir olmasından dolayı dünyanın her tarafından özellikle Batı tarafından herkesin bildiği takip ettiği bir şehir. Bir neden daha var, rejim Tedmur'dan çekilmeden önce milyarlarca dolar kıymetinde olan tarihi eserleri yağmaladı" diyerek anlattı.

REJİM, SUÇU DAEŞ'E ATACAK

Bunu belgeleyen görüntüleri bulunduğunu ifade eden Naser, sözlerini şöyle sürdürdü: “Rejim şu anda Tedmur'u ele geçirdiğinde insanlara şunu diyecek: 'Buradaki şu parçaların tamamını DAEŞ yıkmış yağmalamış tahrip etmiş.' Halbuki bu böyle değil, rejim kendi savaşına finans sağlayabilmesi için daha önceden bu parçaları oradan çıkarmıştı. Rejime yandaş kanallar şu anda Tedmur'a gidiyorlar ve oradaki yapılan tahribatları çekiyorlar. DAEŞ Tedmur'u ele geçirmeden önce rejim oradaki tüm tarihi eserleri Şam'a nakletmişti."

Şov yapıyor

Naser, “Rejim güçleri, patlamaların ardından DAEŞ'in dünyada terör örgütü olarak çok nefret duyulduğu zaman Tedmur'a girdi ve 'Sizin en büyük düşmanınızla ben savaşıyorum' mesajı verdi" diyerek Esed'in şov yaptığını anlattı.

SAVAŞIYORUM, MESAJI

Naser, Esed'in bu hamleyle Avrupa'ya verdiği mesajı şöyle anlattı: "Avrupa'ya şu mesajı verdi: 'Bakın sizin en büyük düşmanınızı ben Tedmur'da yok ettim, tekrar Tedmur'u ele geçirdim. Sizin en büyük düşmanınızla ben savaşıyorum.' Bu planı rejimin subaylarının ağzından bizzat duydum. Bir numaralı hedefi elde etti, Esed Avrupa'nın, batının gözüne girmek için kendini kahraman olarak ilan etti" ifadelerini kullandı.

HAYALİ BAŞARI

Başsavcı Naser, Beşar Esed'in planını ise şu şekilde anlattı: “Beşar Esed'in planı şuydu: Suriye'de bugüne kadar yapmış olduğu tüm katliamları, Tedmur'da elde etmiş olduğu başarı ile temizlemek ve yıkmaktı. Katliamları temizledi ve sildi, insanların gözünde tekrardan yer elde etmek oldu. Rejim şu ana kadar ne Halep'te ne de Deyara'da Cumhuriyet Sarayı'na 10 kilometre yakın yerlerde bir zafer elde etti. Destekçilerinin, yanında olanların morali çökmüş durumda olduğu için bir morala ihtiyaç vardı. Tedmur'da zafer kazanmış gibi göstererek kendi destekçilerinin morallarını yükseltti. Hayali bir başarı elde ederek, destekçilerinin morallerini, motivasyonlarını yükseltti."Yeni Şafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.