Öne Çıkanlar suriye türkiye edip yüksel hapis cezası fransa terörist

Papa'dan skandal Kuran-ı Kerim çıkışı!

Fransız sosyolog Dominique Wolto'ın Papa ile yaptığı söyleşilerden oluşan ve gelecek hafta yayınlanacak olan kitabın Papa Francesco ile ilgili kısımları basında oldukça ilgi gördü.

Arjantin'de diktatörlük yaşandığı dönemde, 42 yaşındayken Yahudi kadın psikanaliste gittiğini anlattı. "Bazı şeyleri netleştirmek için 6 ay boyunca haftada bir kez evine gidiyordum. Psikanalist ve doktordu. Her zaman da öyle kaldı. Bir gün beni ölmeden önce aradı. Yahu olduğu için, ruhani bir konuşmaydı. Çok iyi bir insandı" dedi. Ayrıca şu an kendisini özgür hissettiğini, Vatikan'dayken ruhani olarak değil ama bir kafeste gibi hissettiğini, hiçbir şeyin kendisini korkutmadığından da bahsediyor. 

Katı tutumlu din adamlarını da eleştirerek "Katı rahipler iletişimden korkuyor. Bu da bir köktencilik çeşidi. Katı bir insanla karşılaştığımda, özellikle de gençse, hastalıklı olduğunu düşünüyorum" dedi.

"KURAN ÜZERİNE ELEŞTİREL ÇALIŞMA YAPMALARI İYİ OLUR"

İslamiyet hakkında ise, "İslam'la diyaloğumuz iyi gidiyor... Bizim kutsal metinlerimiz için yaptığımız gibi onların da Kuran üzerine eleştirel bir çalışma yapmaları onlar için iyi olur diye düşünüyorum. Tarihsel-eleştirel bir yorumlama yöntemi, gelişmelerini sağlayacaktır" yorumunu yaptı.

DİN ADAMLARINA PSİKANALİZ NORMALDE YASAK

Katolik Kilisesi'nin 1960'larda din adamlarına psikanaliz yasağı koymasından dolayı, Papa'nın psikanaliste gittiği "itirafı" İtalyan basını tarafından "devrim niteliğinde" olarak yorumlandı. Papa'nın bu açıklamasıyla, bazı insanların sahip olduğu, psikolojik yardıma ihtiyaç duyanların zayıf olduğu şeklindeki algının değişmesine katkıda bulunabileceğine de dikkat çekiliyor.

Kaynak: BBC

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatih 7 yıl önce

ALLAH'in ayetlerini eleştirecek kadar şerefsiz ve adisiniz ,anlamadiğiniz ilahi nesajin neyini eleştireceksin ,zaten anlasan eleştiremessin kaldiki bizim haddimizemi.

Avatar
İhsan 7 yıl önce

Eleştiri veya kritik insanların ve en çok yöneticilerin en soğuk baktığı bir olaydır. İşin içine Allah da girdi mi, kendilerini imanlı ve en doğru sananlar tarafından hiç tahammül bile gösterilmeyecek bir şey oluverir o kritik veya eleştiri. Halbuki yaratıcımızın insanlara ve meleklerine verdiği en değerli bir özelliktir bu yetebek. Çünkü ne kadar sorun, şüphen, kaygın, nefretin varsa, bu vasıtayla çözüm bulabilirsin. Bilhassa Allah veya Yaratıcı konusunda. Bunun böyle olmasını Allah özellikle istiyor çünkü onun hiçbir sorudan, şüpheden, nefretten, krıtikten korkusu yok, veremeyeceği bir cevabı yok. Biz insanlar için bu durum anlaşılabilir, çünkü birçok açığımız, yanlışımız var ama Allah için bunlar söz konusu değil. Söz konusu olduğunu sananlar için ise güzel bir bilgi toplama yöntemidir kritik, eleştiri, hatta saygı çerçevesinde ağız dalaşı bile diyelim. Yalnız burada kazananlar hep sadece samimi olup gerçeği sevenler olur. Onun için korkarak, anlamadan, kulaktan dolmayla, zorla, isteksiz Allaha inanacağına ; araştırarak, anlayarak, bilerek, severek inanmak Allahın iradesidir, ki bu da eleştiriyle, kritik ile başlar. Tekrar ediyorum, samimiyet şart, diğerleri zaten hiçbir zaman bina edici olmaz, olamaz. Umarım yukarıya yorum yazmış Fatih kardeşimin de bu konudaki fikri değişir.

Avatar
Ferhat 7 yıl önce

Gülen ile aynı şeyleri söylemiş papiş

Avatar
Mücahit Omurtay 7 yıl önce

Ihsan bey Islam araştırmayı düşünmeyi tefekkürü emr eder . Yoksa Allahı eleştirmek ne demek . Yada Allahin kelamıni kim neye dayanarak eleştirecek . Haddini bilmek gibi bir terim car . O koca kafir kafa bulandırma niyyetinde ama müslümsn eleştirmez Allah ve Resulüne teslim olur .

Avatar
Mehmet 7 yıl önce

KURANi kerimde arastiriniz.sorunuz.dusununuz.kiyas yapiniz.Ayetler mevcut.Korkmayin imaniniz saglamlasir.Hakikati suphesiz goreceksiniz.

Avatar
Kemal 7 yıl önce

Kendi kutsal kitaplarina dahi inanmiyorlar anlami çıkar buradan elestirisel yaklastiklarinda. Incil'e inanmayan, Kur'ana hiç inanmaz ve elbette bozmak ister.