Öne Çıkanlar türkiye ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye IŞİD saldırı

Papa Franciscus: Avrupa Arap istilası altında

Sığınmacı kriziyle ilgili Vatikan yayın organı "Osservatore Romano"ya konuşan Papa Franciscus, Ortadoğu'dan Avrupa'ya doğru göçün "sosyal bir gerçeklik" olduğunu belirtti.

"ARAP İSTİLASI"

"Günümüzde bir Arap istilasından bahsedebiliriz" diyen Papa Franciscus, "Avrupa tarihi boyunca kaç tane istilayla karşı karşıya kaldı? Ama her defasında bunun üstesinden gelerek, kültürlerarası alışverişten büyüyerek çıkmayı başardı" dedi."İnsani krizi görmezden gelemeyiz" şeklinde konuşan Papa Franciscus, Avrupa'nın sığınmacı krizinin üstesinden birlik olarak gelebileceğini söyledi.Avrupa ulusal ego, siyasi oyunlar ve küçük hesaplara teslim olmamalı" şeklinde konuşan Papa Franciscus, "Pazarlık masasına dönmek çok önemli. Kazanmak için ise bazı küçük şeyleri kaybetmeyi göze almalıyız" dedi.Avrupa ülkelerindeki doğum oranlarına da dikkat çeken Papa Franciscus, İspanya ve İtalya'da doğum oranının sıfıra yaklaştığını söyledi. Papa Franciscus, Avrupa'nın bu krizden çıkmasının ancak aileyi ön plana çıkararak mümkün olabileceğini de vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.