Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye rusya DAEŞ

Papa önce ayak öptü sonra yere yattı

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco, Pazar günü kutlanacak olan Paskalya Yortusu öncesi Kutsal Perşembe kapsamında 12 mahkumun ayağını yıkadı. Bunlar arasında, eski bir mafya üyesi ile önümüzdeki günlerde Müslümanlıktan Hristiyanlığa geçiş töreninin yapılacağı açıklanan bir hükümlü de yer aldı.

MAHKUMLARIN AYAĞINI ÖPTÜ


Papa Francesco, Hıristiyan inanışına göre Hazreti İsa'nın çarmıha gerilmeden önceki akşam 12 havarisinin ayağını yıkamasını temsilen yapılan ritüeli bu yıl, Roma yakınlarındaki Paliano kentindeki cezaevinde gerçekleştirdi. Papa, önlerinde diz çöktüğü 3’ü kadın, 12 mahkûmun ayaklarını yıkayıp, kuruladı ve tek tek öptü. Vatikan’dan yapılan açıklamada, bu mahkumların 2’sinin ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığı, diğerlerinin ise 2019 ile 2073 yılları arasında cezalarının infazının tamamlanacağı belirtildi.

MAFYAYI KUTSADI

Papa, bu ritüel sırasında eski bir mafya üyesinin de ayağını yıkadı.Daha önceki açıklamalarında mafyanın gittiği yolu “Şer yolu” olarak niteleyen ve “Onlar aforoz edilmişlerdir” diyen ruhani lider, mafya üyelerini tövbe etmeye davet etmişti.Papa, bu gelenek kapsamında geçen yıl da aralarında 3 Müslüman kadının da bulunduğu mültecilerin ayaklarını yıkamıştı.

YÜZÜSTÜ KAPANARAK DUA ETTİ

Papa Francesco daha sonra, kefaret için haçın önüne yüzüstü kapanarak dua etti. Papa Francesco, Hz. İsa'nın dirildiği gün olduğuna inanılan Paskalya Yortusu'ndan önceki Kutsal Cuma kapsamında, Aziz Petrus Bazilikası'nda “Tanrı'nın Tutkusu” diye anılan ritüeli gerçekleştirdi.

Binlerce inananın katıldığı ayin sırasında bazilikanın ortasındaki sunakta bulunan bir haçın önünde yüzüstü yatan Papa, yaklaşık iki dakika boyunca bu şekilde dua etti. Hıristiyan inancında Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'u temsil eden haça bağlılığın simgesi olan bu ibadet, kefaret amacıyla yapılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hahaha 7 yıl önce

Ne zaman KIC öperse ozaman beni arayin :)))))

Avatar
NACİ KALINTAŞ 7 yıl önce

SAPIKÇA BIR INANIS

Avatar
emrah 7 yıl önce

adam ne yapsın evlenemiyorlar ayagını yıkdıgı da kadın :D dayanamamış ... diger ayakkabıya dikkat

Avatar
feci 7 yıl önce

papa işi götürüyor çaktırmadan:)))

Avatar
Öleceğim gülmekten 7 yıl önce

Adamın kimlerin ayağını yıkayıp öptüğüne bir bakın. Aynı yoldaşları da ondan. İsa'yı mı örnek aldığını sanıyor! İsa'yı serbest bırakmak isteyen Roma valisine de aynı bu takım, "onu değil Barnabası bırak" diye bağırmışlardı. Barnabas da bir hayduttu. İsa yerine haydut!!! Kafa hâlâ aynı bunlarda, şeytana hizmette kusurları yok.