Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Pişkinliğin böylesi! Bunlar bize yetmez

Sputnik muhabiri Hikmet Durgun'a konuşan YPG terör örgütünün sözde yöneticisi, silahların kendilerine nasıl getirildiğini anlattı. YPG'li terörist, "ABD, DAEŞ'le mücadele kapsamında bize zırhlı araçlar ve silah gönderdi. Bu silahlar arasında, tanklara karşı kullanabileceğimiz ısı güdümlü füzeler bulunuyor. Daha önce tank da verdikleri için bu kez tank gelmedi. Silah ve zırhlı araçlar, Kürdistan bölgesinden (Kuzey Irak) karayoluyla, Semelka sınır kapısından Rojava'ya sokuldu. Buradan da 70 tırla Kobani ve Tel Abyad'ın güneyine getirildi."

"DAHA FAZLASINA İHTİYACIMIZ VAR"

Terörist sözcü şöyle devam etti: "Silahlar ve zırhlı araçlar, yürütülmekte olan Rakka operasyonunda kullanılacak. Rakka'ya haziran ayında gireceğiz, bu yüzden ağır silahlara ihtiyacımız büyük. ABD bize daha önce de zırhlı araç ve ağır silahlar gönderdi ancak yetmiyor. Daha fazlasına ihtiyacımız var."

TÜRKİYE'NİN TAVRI NET

Türkiye, PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG'ye silah verilmesine ve YPG'nin Rakka operasyonuna katılmasına karşı çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington ziyaretinde bir araya geldiği ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'a bu konuyu açarken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da YPG'den gelebilecek herhangi bir saldırı karşısında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin misillemede bulunacağını vurgulamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.