Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid cumhurbaşkanı Tanap

PKK'lı gruplar tek çatı altında toplandı! ABD ise desteğe devam edeceğini duyurdu

Büyük bölümünün PKK’nın Suriye kolu PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin oluşturduğu terörist grupların bir araya gelerek kurduğu “Demokratik Suriye Güçleri” kuruluşunu resmen ilan etti.

 

Örgütte PKK’nın Suriye uzantısı YPG, YPJ ile Süryani Askeri Konseyi, Burkan El Fırat, Suwar El Reqa, Şems El Şemal, Lîwa El Selçuki, El Cezire Tugayları gibi örgütler bulunuyor.

 

Örgütün resmen kurulduğunu açıklayan Senadid güçleri sorumlusu Şex Bender Himedi El Deham, temel amaçlarının başta IŞİD olmak üzere Suriye halkına karşı savaşan güçlere karşı mücadele etmek olduğunu söyledi. Ayrıca koalisyon güçlerine kendilerine verdikleri destek dolayısıyla teşekkür etti.

 

ABD yakın zamanda isim değiştirdiğini açıklayan PYD’ye 50 ton silah yardımı yapmış, Ankara bu silahların PKK’nın eline geçeceğini söyleyerek çok ciddi tepki de bulunmuştu. ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü John Kirby ise IŞİD’le mücadele eden grupların desteklenmesine devam edileceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.